Vali Güzeloğlu'nun Veda Ziyaretleri

Vali Güzeloğlunun Veda Ziyaretleri
Kocaeli Valiliği görevine atanan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, veda ziyaretleri kapmasında Anamur'dan sonra gittiği Bozyazı'da vatandaşlarca coşkuyla karşılandı.

- Kocaeli Valiliği görevine atanan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, veda ziyaretleri kapmasında Anamur'dan sonra gittiği Bozyazı'da vatandaşlarca coşkuyla karşılandı.

Güzeloğlu, ziyaret çerçevesinde katıldığı 'Engellilerle El Ele Sosyal Destek Projesi' kapsamında kurulan ve engellilerden oluşan ritm grubunun gösterilerini beğeniyle izledi. Halk oyunları gösterilerinin ardından engellilerin yaptığı resimlerden oluşan resim sergisini gezen Güzeloğlu, ardından Hafize Coşkun Muz Lifi El Sanatları Merkezi'ne geldi. Burada El Sanatları Eğitim Merkezi'ne adı verilen Hafize Coşkun tarafından çiçeklerle karşılanan Güzeloğlu, muz lifinden üretilen çeşitli elişlerinden oluşan sergiyi gezdi.

Müftülük Toplantı Salonu'nda gerçekleşen veda toplantısında konuşan Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, “ Sayın Valimiz ilçemizde uygulanabilecek projelerle ilgili bilgi aktardığımızda muz lifi ile ilgili projelerin hemen geliştirilerek hayata geçirilmesini istedi. Şu anda muz lifi ile ilgili üretilen projeler ciddi anlamda sonuç vermeye başladı. Engelli kardeşlerimizle ilgili yürütülen projeler neticesinde şu an engelli kardeşlerimiz topluma karıştı, beceri ve yetenekleri doğrultusunda kendilerini ifade ediyorlar. Bu projelerin hepsi Sayın Valimizin bize yol göstermesi ve destek vermesi neticesinde gerçekleşmiştir. Bu yüzden kendisine minnettarız ve şükran borçluyuz” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alaattin Yaşar ise, “Sayın Valimize ilçemize yaptığı hizmetler, esnafın sorunlarına ürettiği çözümlerden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı da Kocaeli’nin çok şanslı bir il olduğunu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun Mersin için gerçekleştirdiği hizmetlerine orada da devam edeceğini belirterek; “Eğer siz olmasaydınız muz lifi projesi sadece düşünce aşamasında kalır asla hayata geçmezdi. İlçemizde bulunan Ali Efendi Konağı’nın kent müzesi haline dönüştürülmesi konusunda yapılan çalışmalarda da bize çok büyük destek verdiniz. Sayın Valimizin kapısı bugüne kadar bize hep açıktı. Her zaman bizden ve içimizden biri oldu. Kendisine her zaman müteşekkiriz” şeklinde konuştu.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Bozyazı’ya her gelişinde coşkuyla ve sevgi seliyle karşılandığını ifade ederek, “Her gelişimde sergilediğiniz bu sıcak yakınlığa ve içten ev sahipliğine teşekkür ediyorum. Hayatın anlamı sevgi ve karşılıklı gönül ilişkileridir. Hayatta kalıcı olmak da maddi hayatın ötesinde hayırla anılmak da gönüllerde nasıl yer aldığınıza bağlıdır. Zenginlik, maddi değerler, makamlar servetler değildir. Asıl zenginlik gönül yapmak, gönüllerde yer almak, hayırla anılmak ve hayırlı işler yapmaktır. Nasıl yaşarsanız yaşayın hayata veda ettiğinizde temel hedef iyi bilinmek, hayırla anılmak ve hoş bir sada bırakmaktır. Kamu yöneticileri de halefinden teslim aldığı emaneti bir gün selefine teslim eder. Teslim ettiğinde ayrılırken 'nasıl bilirdiniz' sorusuna muhatap olur. Hepimizin hedefi; hayırlı, faydalı işler gerçekleştirmek ve hayırla anılmaktır" ifadelerini kullandı.

Halka faydalı hizmetler yapmanın önemli olduğunu, ancak hizmet yaparken gönülleri kazanmanın çok daha önemli olduğunu ifade eden Güzeloğlu, şöyle devam etti; "Eğer hayırla anılıyorsanız dünyanın en zengin kişisi sizsiniz demektir. 4.5 yıl önce Mersin ile buluştuk. Biliniz ki bu 4,5 yıl boyunca benim için çok güzel ve özel bir görev süresi oldu. Bu süreçte yapılan hizmetler ve edinilen kazanımlar, birlikte çalıştığımız seçilmiş ya da atanmış tüm yöneticilerin, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yüreği ve gayreti ile oluştu. Biz de bunların yönetimi ve yönlendirmesinde yer aldık. Hayırlı işlere vesile olmanın, milletin hizmetine, vatandaşın mutluluğuna bir nebze de olsa hizmet etmenin ötesinde bir şey peşinde olmadık. İnanın, yüzlerdeki gülücüğün, gözlerdeki pırıltının karşılığı yoktur. Milletimiz çok vefalıdır. Kendisine inananı, güveneni, gönülden gönüle köprüler kurup ona yüreğindeki sevgiyi aktaranı hiçbir zaman unutmaz ve bırakmaz. Tayin haberimi alan Mersinli hemşerilerimin bana aktardıkları sevgi hiç bir şeyle ölçülemez. İşte zenginlik budur. Mersin’in büyüklüğü, sahip olduğu zenginlikleri, güzellikleri ve derinlikleri her şeyin en iyisini hak ediyor. Mersin’i geleceğe taşırken el birliği ve güç birliği yaptık. 4,5 yıllık sürede kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, esnaf odası başkanlarımız hepimiz insanımızla bir ortak ideale inandık ve çok önemli kazanımlar sağladık. Tek bir hedefimiz var: bu ülkeyi devleti ve milleti daha iyi ve güzel bir geleceğe taşımak. Bu büyük millet ve devlet daha güzel bir geleceğe elbirliği ve güç birliğiyle taşınacaktır. Birlik ve beraberliğimiz bizim en büyük zenginliğimizdir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.”

VALİ GÜZELOĞLU'NUN VEDA ZİYARETLERİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.