Vali İzettin Küçük İftarını Mültecilerle Baraber Açtı.

Vali İzettin Küçük İftarını Mültecilerle Baraber Açtı.
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve beraberindeki heyet, Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerine gelerek, iftarını mültecilerle beraber açtı.Çadır kent ziyaretine Şanlıurfa Valizi İzzetin Küçük yan...

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve beraberindeki heyet, Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerine gelerek, iftarını mültecilerle beraber açtı.

Çadır kent ziyaretine Şanlıurfa Valizi İzzetin Küçük yanı sıra Şanlıurfa vali yardımcısı Meral Uçar, Kaymakam Eyüp Fırat, AFAD il müdürü Mahmut Sönmez, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Çadır kent kamp Koordinatörü Ahmet Alptekin, Kamp müdürü Hüseyin Ortaç, çadır kent yönetimi işlik etti.

Akçakale Süleyman Şah konaklama tesirlini ziyaret eden Şanlıurfa valisi İzzetin Küçük şu açıklamalarda bulundu.”Kalbimiz ve gönlümüz ve duygularımız sizlerle beraber. Umarım yakın zamanda ülkenizdeki kargaşa sona erer, sulh ve selamet içerisinde ülkenize dönersiniz. Ama ülkenize dönünceye kadar, bu ülke sizin evinizdir ve yuvanızdır. Canınız, malınız ve namusunuz bu ülkenin koruması altındadır. Bizim için önemli olan insan olmaktır. Etnik kimliği, mezhebine bakmaksızın zor durumda kalan herkese kucağını açmıştır. Ben son olarak bu mübarek ayının İslam alemine, ülkemiz için, insanlık için barış ve huzur getirmesini diliyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”dedi. Açıklamaların ardından Vali Küçük’ün konuşmaları iftara gelen mülteciler tercümanlar vasıtasıyla Arapça tercüme edildi.

Vali izzettin Küçük’ün kendilerini ziyaret etmesi ve iftarı beraber açma nezaketinden dolayı memnuniyetini dile getiren Çadır kent Kadın Meclisi Başkanı Bera el Abdullah şu açıklamalarda bulundu.”Peygamberimize salat ve selam getirdikten sonra, sayın valimiz, kaymakamımız ve Belediye başkanımız sonsuz teşekkürler ederiz. Ve özelikle kardeşimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saygı ve selamlarımı diliyorum. Bizler savaşlardan dolayı babadan, anneden ve kardeşten mahrum olduk. Ancak Türkiye’ye gelmekle babamızı annemizi ve kardeşlerimizi burada bulduk. Kendi adıma ve Çadır kente bulunan Suriyeli kadınlar adına bu nezaketinizden dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Kadın Meclisi Başkanı Bera el Abdullah Çadır kentteki bayanlar tarafından dokunulup hazırlanan tel kırmalı Türk bayrağı el işi çalışmayı hediye ettiler. Vali Küçük hediyelerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti. Şanlıurfa Valisi İzzetin küçük ve beraberindeki heyet, bir yıldır hizmet veren Kadın Dikiş atölyesi ve Kadın Meclisini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında, Kadın Meclisi başkanından bilgi aldı. Şanlıurfa valisi İzzetin Küçük, dikiş atölyesi ve Kadın meclisinin kurulmasında büyük emek ve gayret sarf eden Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat’a, AFAD il müdürü Mahmut Sönmez’e ve kamp idaresine teşekkür etti.

Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük, Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde bu denli güzel şeylerin yapılması bizleri ziyedesiyle sevindirmiştir. Bundan sonraki süreçte Kadın Meclisi birimine bizlerinde desteği olacaktır dedi. Kadın meclisi üyeleri, Vali Küçük’ten Gaziantep ilini gezmek için bir talepte bulundular. Vali gerekli hazırlıkların yapılması ve en erken zamanda gezinin yapılması için gereken talimatları verdi. Daha sonra Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük ve beraberindeki heyet Ramazan Bayramından sonra görüşmek üzere diyerek Çadır kentten ayrıldı.

VALİ KÜÇÜK MÜLTECİLERLE İFTARDA BULUŞTU-1

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.