Vali Mustafa Büyük'ün Gaziler Günü Mesajı

Vali Mustafa Büyükün Gaziler Günü Mesajı
Adana Valisi Mustafa Büyük, "Milletimizin göz bebeği olan şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi toplumsal hayatta her zaman baş tacı ederek, layık oldukları saygı ve sevgiyi eksiksiz göstermemiz gerekmektedir" dedi.

- Adana Valisi Mustafa Büyük, "Milletimizin göz bebeği olan şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi toplumsal hayatta her zaman baş tacı ederek, layık oldukları saygı ve sevgiyi eksiksiz göstermemiz gerekmektedir" dedi.

Vali Büyük, Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal Rütbesi" ile "Gazilik" unvanının verildiği günün 93. yıldönümünün büyük bir onur ve gururla “Gaziler Günü” olarak kutlandığını hatırlattı.

Büyük mesajında daha sonra şunlara yer verdi:

"Bugünün güçlü ve saygın Türkiye'sinin temelinde şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin önemi çok büyüktür. Şehitlerimiz ve gazilerimiz yok edilmek istenen bir milleti kanlarıyla ve canlarıyla dirilterek, içinde bulunduğumuz coğrafyanın bizlere vatan edinilmesini sağlamışlardır.

Milletimiz, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış, asil ve büyük bir millettir. Özgürlük ve bağımsızlığından asla taviz vermemiş olan milletimiz, kahramanlık destanları yazarak, şehitlik ve gazilik mertebelerine ulaşmayı kutsal bir değer olarak görmüştür.

Bugünün genç ve çocuklarına dedelerimizin ve ninelerimizin destansı kahramanlıkları daha iyi anlatılmalı, milletimizin göz bebeği olan şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi toplumsal hayatta her zaman baş tacı ederek, layık oldukları saygı ve sevgiyi eksiksiz göstermemiz gerekmektedir.

Bu anlamlı günde, şehitlerimizin bizlere emanet ettiği tüm yakınları ile gazilerimize, devletimizin ve aziz milletimizin gönül ve şefkat kapılarının sonuna kadar açık olduğunu bir kez daha ifade ederken, başta Kurtuluş Savaşı Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan Gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.