Vali Mutlu: "Denizin Üzerinde, Altında Ve Kıyısında..."

Vali Mutlu: Denizin Üzerinde, Altında Ve Kıyısında...
Kumburgaz’da denizde kaybolan gençler hakkında açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Bugün can yeleği ve yine çocuklar için kullanılan kolluk malzemesine ulaştık. Deniz üzerinde altında...

Kumburgaz’da denizde kaybolan gençler hakkında açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Bugün can yeleği ve yine çocuklar için kullanılan kolluk malzemesine ulaştık. Deniz üzerinde altında kıyıda ne varsa araması devam ediyor” dedi.

Kumburgaz’da denizde kaybolan gençlerin aileleriyle birlikte Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı gemiyle aramaların yapıldığı bölgeye giden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ailelerle birlikte arama yapılan alandaki incelemelerin ardından Büyükçekmece sahiline döndü. Burada basın mensuplarına açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu arama çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Aramaların aralıksız devam ettiğini ifade eden Vali Mutlu “17 Ağustos tarihi bizim için büyük bir üzüntüye vesile oldu. 5 yavrumuzu Büyükçekmece’de denizde kaybettik. O günden bugüne arıyoruz. Bir tanesine ulaştık bu tesellimiz ama geriye kalan yavrularımızı arama çalışmalarımız devam ediyor. Yavrularını bekleyen ailelerimize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum” dedi.

Olayın intikal etmesinden itibaren devletin bütün unsurları arama faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Vali Mutlu “Arama faaliyetlerinin 9’uncu günündeyiz. Bu çalışmalar Sahil Güvenlik Komutanlığı’mızla birlikte, Deniz Kuvvetlerimizin unsurları, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı unsurları, AFAD, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve farklı kurum kuruluşlarla sürdürüyoruz. Bugün aileler, yaptığımı çalışımları yerinde göstermek amacıyla arama çalışmalara iştirak ettiler. Kendilerine detaylı bilgilendirme yaptık. Kendileri gerek helikopter gerek botlarımız ve arama gemilerimizle boşluk bırakılmayacak şekilde arama yapıldığını gördüler.

Bugünde bu faaliyetlerimizi 3 tanesi Sahil Güvenlik Komutanlığı’mıza ait, 3 tanesi Deniz Kuvvetlerimize ait, 3 tanesi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına ait gemilerle devam ettik. Ayrıca Sahil Güvenlik komutanlığımıza ait bir helikopterimiz çok sayıda bot kıyıdan jandarma unsurlarımızda bu arama faaliyetlerinin içerisine dahil de oldular. Bugün bizzat aldığımız bilgi helikopter pilotlarımı tarafından verildi. 30 metre 70 metre irtifadan kıyı ve deniz araması arama devam ettiriyoruz. Marmara Denizi’nde bütün alanlarda çalışmalarımı sürdürdük. Bundan sonra da bu faaliyetleri aynı yoğunlukta sürdüreceğiz.

Sevgili yavrularımızı ailelerine teslim edebilmek için Devletimizin tüm kaynaklarını seferber etmeye devam edeceğiz. Bu faaliyeti ailelere teselli olacak noktada tamamlamayı arzu ediyoruz” dedi.

“CAN YELEĞİ VE KOLLUK BULUNDU”

“Sahilde bakılmadık tek bir nokta ulaşılmadık bir mesafe olmaksızın faaliyet icra ediyoruz” diyen Vali Mutlu “Bugünde İki cisme ulaştık. Bir tanesi can yeleği ve yine çocuklar için kullanılan kolluk malzemesi. Deniz üzerinde altında kıyıda ne varsa araması devam ediyor” şeklinde konuştu.

Vali Mutlu Ege Denizinde arama olup olmadığı şeklindeki bir soruya ise şöyle yanıt verdi; “Belli süre içinde bulabileceğimiz bütün alanlarda çalışıyoruz. Çanakkale’yi geçip Ege’ye varmış olabilir mi. Oradaki gözetimler devam ediyor. Bizim şuandaki değerlendirmemiz Marmara Denizi Kapıdağ Yarım Adası, Avşa Adası ve civarları Erdek bölgesi olarak tahmin ediyoruz. İhtiyaç olursa o bölgelere de kayma olabilir fakat orada herhangi bir değerlendirme içerisinde değiliz. Bundan evvelki kayıplarda da kayıplarımıza ulaştığımız alanlar güney Marmara bölgeleri. Bugüne kadar Marmara’da kaybolmuş ama Ege’de bulunmuş vakayı görmedik. Bu olmayacağı manasına gelmez alternatifleri değerlendireceğiz.

Ailelerimiz evlatları milletlerimiz evlatlarıdır. Faaliyetlerimi elbette biz ümitlerimi koruyarak yoğun şekilde koruyarak devam edeceğiz”.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.