Vali Mutlu: “İstanbul'suz Yaşamak Gerçekten Çok Zordur”

Vali Mutlu: “İstanbulsuz Yaşamak Gerçekten Çok Zordur”
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Valiliği tarafından kurulan İstanbul’un resmi tanıtım sitesi ‘’Howtoistanbul.com’’un yönetimi, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’na devredildi. Devri gerçekleştiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yaptığı duyg

- Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Valiliği tarafından kurulan İstanbul’un resmi tanıtım sitesi ‘’Howtoistanbul.com’’un yönetimi, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’na devredildi. Devri gerçekleştiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yaptığı duygusal konuşmada, “4 yıl 4 ay bu şehre hizmet edebilmenin bahtiyarlığı içerisinde ayrılıyorum. İstanbul'suz yaşamak gerçekten çok zordur” dedi.

İstanbul’un kültür ve turizm çeşitliliği ile daha fazla tanıtılabilmesi için geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Valiliği’nce kurulan İstanbul’un resmi tanıtım sitesi ‘’Howtoistanbul.com’’ isimli internet sitesinin yönetimi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’na devredildi. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İTO Başkanı İbrahim çağlar, İTO yönetimi ve davetliler katıldı.

İstanbul Ticaret Odası’nın siteyi daha da geliştireceğini belirten İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “15 milyona yaklaşan nüfusuyla bu şehrin her bireyi aziz İstanbullu bu şehrin sahibi. İnşallah bu güzel projeyi daha güzel bir noktaya taşımak üzere İstanbul Ticaret Odamızla imza atacağız. Sevdiğimiz yavrumuzu yine İstanbul Ticaret Odamızın ellerine ve gönüllerine emanet edeceğiz. Biz inanıyoruz ki bu güzel yavruyu, adı İstanbul kadar güzel olan bu dijital siteyi İstanbul Ticaret odası büyütecek ve dünyada iyi koşan tanıtım sitelerinden birisi haline getirecek” dedi.

“4 YIL 4 AY BU ŞEHRE HİZMET EDEBİLMENİN BAHTİYARLIĞI İÇERİSİNDE AYRILIYORUM”

Merkez Valiliği’ne alınan Mutlu, İstanbul Valiliği yapmaktan büyük mutluluk yaşadığını dile getirerek, şunları söyledi; “4 yıl 4 ay bu şehre hizmet edebilmenin bahtiyarlığı içerisinde ayrılıyorum. Bu ayrılık bir mesai ayrılığı. Makamlar gelip geçici. Her şeyin bir sonu olduğu gibi makamların da sonu vardır. Bunların hepsinin gelip geçici olduğunu biliyoruz. Ama o makamlarda olmak ve görev yapmak, hele ki İstanbul gibi bir şehre hizmet etmek, gerçekten bir fani için de ailesi başta olmak üzere çocuklarına, dostlarına bırakılabilecek en büyük mirastır. Bütün maddi miraslar gelip geçicidir. Neticede zenginlik de gelip geçicidir. Ama gönül zenginliği içerisinde geride dostlarımıza, eşinize, çocuklarınıza ve sizden sonra geleceklere bir sosyal miras bırakabilmenin çok farklı bir tadı vardır. Ben de en büyük mirasım olarak bütün yakınlarıma gururlanacakları bir İstanbul Valiliği dönemi bırakmak suretiyle bunun keyfini ve bahtiyarlığını yaşadım.”

“İSTANBUL'SUZ YAŞAMAK GERÇEKTEN ZORDUR”

Kendisine İstanbul’un yönetimini teslim eden devlet makamlarına teşekkür eden Vali Mutlu, yaptığı duygusal konuşmada, “Güzel şehrime makam mesaisi itibariyle ayrılırken, gönül mesaisi itibariyle hiçbir zaman ayrılmayacağımızı ve bu şehirle gönülden mesaimizi sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum. İstanbul’un sokaklarında gezerken İstanbullularla göz göze ve gönül gönüle geldiğimizde Bu mesaimizi İstanbul’da sürdürmeye devam edeceğiz, İstanbul'suz yaşamak gerçekten çok zordur. Biz nereye gidersek gidelim. Hep İstanbul’a geri dönmenin heyecanını yaşarız. Biraz tabi duygusallaşıyor insan” diye konuştu

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “İstanbul’un tanıtımı adına çok önemli bir protokolün altına imza atacağız. İstanbul Valiliğimiz tarafından kurulan şehrin tanıtılması için ilk resmi internet sitesi olan “Howtoistanbul.com” olarak devralıyoruz. Biz ICVB olarak bu görevi daha ileriye taşıyacağız. Şehrin tanıtımı adına yeni bir hamle yapacağız” dedi.

Devir protokolü, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İTO Başkanı İbrahim Çağlar arasında yapıldı. Vali Mutlu ile Çağlar’ın attığı imzalarının ardından İstanbul’un ilk resmi tanıtım sitesi Howtoistanbul.com’un yönetimi İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’na (ICVB) devredildi.

İstanbul’un ilk tanıtım sitesini yönetimini devralan ziyaretçi bürosu, Şuan sadece Türkçe ve İngilizce dillerinde yayın yapan, ziyaretçi sayısı 1 milyonu geçen siteye Almanca, Rusça ve Arapça içerik eklenecek. Site için mobil uygulama ve indirilebilir harita gibi yeni araçlar la geliştirilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.