Vali Tapsız , Arkeolojik Kazı Yapan Ekibi Ziyaret Etti

Vali Tapsız , Arkeolojik Kazı Yapan Ekibi Ziyaret Etti
Oylum Höyük çevresinde arkeolojik kazılar yapan ekibi ziyaret eden Vali Süleyman Tapsız, Kilis’in zengin bir kültür ve tarihe sahip olduğunu belirtti.Oylum Höyük çevresinde Arkeolojik kazılar yapan e...

Oylum Höyük çevresinde arkeolojik kazılar yapan ekibi ziyaret eden Vali Süleyman Tapsız, Kilis’in zengin bir kültür ve tarihe sahip olduğunu belirtti.

Oylum Höyük çevresinde Arkeolojik kazılar yapan ekibi ziyaret eden Vali Tapsız, yapılan kazı çalışmaları hakkında Cumhuriyet Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Atilla Engin’den bilgi aldı. Ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Aldemir de hazır bulundu.

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atilla Engin, 2015 yılı kazı çalışmalarının bittiğini belirterek Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen çalışmalarda 10 akademisyen, 50 öğrenci ve 70 işçinin görev yaptığını belirtti.

Oylum Höyük’te çıkartılan arkeolojik eserleri inceleyen Vali Süleyman Tapsız, Kilis’in zengin bir kültür ve tarihe sahip olduğunu, Oylum Höyük’teki 2015 yılı kazılarında önemli bulgulara ulaştıklarını belirterek “Burada 3 bin 900 yıllık tanrıça heykel başı, şematik heykelcik, öğütme taşları, pişmiş toprak kaplar, silindir mühür ve bronz aletler bulunmuştur” dedi.

Kilis’in zengin bir tarihinin ortaya çıkarılması için yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduğunu belirten Vali Tapsız "Kilis; Anadolu ve Mezopotamya’da ortaya çıkmış bütün medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarihi bir şehrimizdir. Bu tarihin ortaya çıkarılması için yapılan çalışmalarda emeği geçen bütün herkese teşekkür ederim" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.