Vali Tuna Ve Eşi Pervin Tuna’dan “Sevgi Evleri”ne Ziyaret

Vali Tuna Ve Eşi Pervin Tuna’dan “Sevgi Evleri”ne Ziyaret
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, korunmaya muhtaç çocukların aile ortamında yetiştirilmeleri sağlamak amacıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Sevgi Evleri"nde yaşamlarını sürdüren çocukları ziyaret

- Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, korunmaya muhtaç çocukların aile ortamında yetiştirilmeleri sağlamak amacıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Sevgi Evleri"nde yaşamlarını sürdüren çocukları ziyaret etti.

Ziyaret esnasında çocuklara ileriye dönük hayatları için nasihatlerde bulunan Vali Tuna, ev ortamındaki hayatın, ileride onların da iyi bir aile kurmasına yardımcı olacağını söyledi. Çocuğun sağlıklı gelişiminde iyi bir aile ortamının önemine dikkat çeken Vali Tuna, “Ev ortamında yaptığımız işleri bu çocuklarımıza öğretmemiz lazım. Bu site içerisinde müstakil binalardan oluşturulan “Sevgi Evleri” çocuklarımızın birbirini daha yakından tanımalarına fırsat oluşturuyor. Ve bu evlerde çocuklarımızın sorunlarıyla daha yakından ilgileniliyor. Yaratılan bu aile ortamında çocuklarımız arkadaş gibi değil, kardeş gibi yaşıyorlar” diye konuştu.

“Onların, mutlu bir şekilde yetişmeleri hepimizin en büyük hedefidir” diyen Vali Tuna, “Devletimiz şu an sizin gelecekte iyi birer insan olmanız için elinden geleni yapıyor. Sizlerin ileride iyi bir eğitim almanız, iyi bir akademik kariyer yapmanız ve en önemlisi iyi bir iş sahibi olanız için devletimiz bütün imkanlarını en iyi şekilde yansıtıyor” ifadelerini kullandı.

Çocuklarla spor üzerine de konuşan Vali Tuna, Eskişehirspor’un çok iyi bir takım olduğunu söyledi. Eskişehirspor’un ligde her takımı yenebileceğini savunan Vali Tuna, Eskişehirspor’un bir maçına çocuklarla beraber gitmeye söz verdi. Çocukların eğitim durumlardaki başarının yüksek olduğunu öğrenen Vali Tuna, çocuklardan yarıyıl tatilini iyi değerlendirerek bol bol kitap okumalarını istedi. Çocuklara genel kültür anlamında çeşitli sorular soran Vali Tuna, aldığı doğru cevaplar neticesinde çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Ziyaretin sonunda çocukların odalarını ve ev içindeki yaşam alanlarını gezen Vali Tuna, sosyal devlet olmanın gereği olarak son yıllarda devletin bütçesinden sosyal hizmetlere ciddi kaynaklar ayrıldığını söyledi. Çocukların mutlu bir yaşam sürmelerini isteyen Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, çocuklara göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna’ya ziyaretleri esnasında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden sorumlu Vali Yardımcısı Ali Çetin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Muhittin Yılmaz ve ilgililer eşlik etti.

VALİ TUNA VE EŞİ PERVİN TUNA’DAN “SEVGİ EVLERİ”NE ZİYARET

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.