Vali Tuna’dan Kurtuluş Günü Mesajı

Vali Tuna’dan Kurtuluş Günü Mesajı
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü sebebi ile bir kutlama mesajı yayınladı.Mesajında, zaferin tarihte eşine ender rastlanılan bir vatanseverlik ve...

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü sebebi ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında, zaferin tarihte eşine ender rastlanılan bir vatanseverlik ve kahramanlık mücadelesi sonucu kazanıldığını belirten Vali Tuna, “Bu zafer, milletimizin fedakârlık ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış; birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur. Eskişehir halkımız gerek İnönü Muharebelerinde, gerekse Kütahya-Eskişehir ve Sakarya Savaşları ile diğer İstiklal muharebelerinde, Millî Kuvvetlere maddi ve manevi yardımlarını esirgememiştir. Tarih boyunca önemli yerleşim ve ticaret merkezi olan Eskişehir; binlerce yıllık tarihî geçmişi, kültürel ve turistik birikimi ile Anadolu’nun yıldızı parlayan kentlerimizden birisidir. Eskişehir Osmanlı’nın doğuş sancılarına, Kurtuluş Savaşı’nın zor günlerine ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne tanıklık etmiş ve bilindiği gibi 1923 yılında il olmuştur.Eskişehir’in düşman işgalinden kurtulduğu gün olan 2 Eylül 1922’de geriye yanmış ve yıkılmış bir şehir kalmıştı. Ancak gönül ve sevgi şehri Eskişehir; halkının desteği ve kamu kurumlarının birlik beraberlik içinde ihtiyaçların giderilmesine yönelik gayretli çalışmaları sonucunda başarıya ulaşmış ve ilkler şehri olmuştur. Anka misali küllerinden yeniden doğan şehrimiz Millî Mücadele ile âzâd olduğu gibi âbâd olmayı da başarmıştır. Sevgi şehrimizin bu anlamlı gününde milletimize büyük zaferler kazandıran, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk olmak üzere, vatanı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duyguları ile anıyor; güzel ilimiz Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü tebrik ediyor ve halkımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.