"Validebağ" Tartışması Büyüyor

Validebağ Tartışması Büyüyor
Üsküdar Validebağ Korusu girişine yapılması planlanan cami inşaatına tepki göstererek eylem yapan vatandaşlara, aynı mahallede oturan bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Cami inşaatının koruyla ilgisi ol...

Üsküdar Validebağ Korusu girişine yapılması planlanan cami inşaatına tepki göstererek eylem yapan vatandaşlara, aynı mahallede oturan bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Cami inşaatının koruyla ilgisi olmadığını söyleyen mahalleli, eylemcilere tepki göstererek, “Oranın koru ile alakası yok. Orası boştu ve zenginlerin araba garıydı” dedi.

Üsküdar Belediyesi tarafından Validebağ Korusu girişinde yapılması planlanan cami inşaatı ile ilgili eylem yapan kişilere, aynı mahallede oturan vatandaşlardan tepki geldi. Vatandaşlar, eylem yapan kişilere tepki göstererek, caminin yapıldığı alanın koruyla bir ilgisi olmadığını söyledi.

“KORU İLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOK”

Eylemin yapıldığı yerden geçen bir vatandaş, “Koru ile alakası yok ki buranın. Orada sitenin terk etmiş olduğu alana cami yapacaklar. Koru ile hiç uzaktan yakından alakası yok. Orada ağaç da yok. Bu insanları da anlayamıyorum” dedi.

Binadan çıkan bir vatandaş ise, “Oranın koru ile ne ilgisi var. Orada duvar var. Duvardan öbür tarafı koru. Orası boştu ve zenginlerin araba garajıydı” şeklinde tepki gösterdi.

“BURADA CAMİYE İHTİYAÇ VAR”

Cami yapılan alanın sitenin terk edilmiş alanı olduğunu ve yanında kaçak yapıların bulunduğunu iddia eden vatandaş, “Koru ile alakası yok. Plan dışı bir yer. Korunun sınırları belli etrafı çevrili. Orası ayrı bir parsel. Zamanında cami olarak planlanmıştı. Yanında spor tesisleri var. Kaçak olarak yapıldı. Mahkemeye başvurduk. İptal edildi ama yine de yapıldı. Orası ise park alanı olarak planlanmış bir yerdi. Cami denilen yer de otopark olarak kullanıyorlar. Etrafta cami yok. Burada camiye ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

İNŞAATA TEPKİ GÖSTEREN VATANDAŞLAR EYLEMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Öte yandan caminin yapılacağı alanda ise bazı vatandaşların eylemi sürüyor. Terkedilmiş alanın duvarlarına “Valide bağ korusu tehlikede” şeklinde pankartlar asan vatandaşlar, bir açıklama yaptı. Eylem yapan grup açıklamada, “Biz burada yapılaşmada karşıyız. Biz burada dine karşı değiliz. Camiye karşı değiliz. Burada nefes alınacak alan kalmıyor. Burası Validebağ Koru’sunun tam dibi ve bizim gerçekten endişelerimiz var” dedi.

ÇEVİK KUVVET HAZIR BEKLETİLİYOR

Eylemciler bu açıklamayı yaparken, cami yapılacak alanın etrafındaki yapılaşma da gözden kaçmadı. Alanda çok sayıda site, okul ve spor salonu bulunurken, Validebağ korusu ise keskin duvarlarla yerleşim yerlerinden ayrılıyor. Güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet Ekiplerinin bir kısmı koru kısmında bir kısmı ise çalışma yapılan alanda beklemeye devam ediyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.