Vali’yi ’Eleştirirken’, Kütahya’yı Da ’Kaçak Şehir’ Olarak İlan Etti

Vali’yi ’Eleştirirken’, Kütahya’yı Da ’Kaçak Şehir’ Olarak İlan Etti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, kaçak yurt binasının mühürlenmesiyle ilgili Vali Şerif Yılmaz’ı ’eleştireyim’ derken, Kütahya’yı adeta ’kaçak şehir’ olarak ilan e...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, kaçak yurt binasının mühürlenmesiyle ilgili Vali Şerif Yılmaz’ı ’eleştireyim’ derken, Kütahya’yı adeta ’kaçak şehir’ olarak ilan etti.

Şahbaz, düzenlediği basın toplantısında, Kütahya’da valilik başta olmak üzere bir çok kamu binasının kaçak olduğunu ileri sürdü.

Vali Yılmaz’ı taraflı davrandığını iddia eden CHP’li Şahbaz, "Bir süredir yazılı, görsel ve sosyal medyada güzel Kütahya’mızın ismi ’ Cami kapatan vali’ şeklinde haberlerle anılmaktadır. Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın, Kütahya Müftülüğü’ne bağlı 36 yıllık Hüda Rabbim Camisini " orada İsrail uşakları yetiştiriliyor. ’Ben kapattım.’ şeklindeki talihsiz açıklamasından dolayı CHP Kütahya İl Teşkilatı olarak üzgünüz. Diyanete bağlı camilerin hiçbirinde ’Ne IŞİD’ci nede İsrail Uşağı’ yetiştirildiğine inanmıyoruz. Konuyla ilgili Kütahya Müftülüğü’nün açıklama yapmasını bekliyoruz. Kütahya Valisi Sayın Şerif Yılmaz yaptığı açıklamasından pişman olacak ki sonraki beyanatlarında ruhsatı olmadığı için kapattım şeklinde açıklamasını değiştirerek yeni bir gündeme kapı açmıştır. Yine bahse konu olan haberde ’Camiyi ben kapattım’ talihsiz açıklamasından sonra, haberin hemen devamında " hainlerin tüm mekanlarını kapatacağım" şeklinde konuşmasına devam etmiştir. Hüda Rabbim Camii’sini kapatmanın ardından yine aynı gerekçeyle ilimizin en eski öğrenci yurtlarından Özel Hisar Öğrenci Yurdu’nu da mühürlemiştir. Sayın Valimiz AKP iktidarının ağzıyla paralel paranoyasıyla ilimizin huzurunu mu bozmak istemektedir? Valimiz AKP’nin değil Kütahya’nın valisidir. Bunu unutmamalıdır.Şimdi Sayın Valimize kamuoyu önünde soruyoruz; Kütahya’da ne zamandan beri kamu binaları, cami, yurt ve okul gibi eğitim, sosyal ve kültürel mekanların ruhsat ve iskan nedeniyle kapatıldığı görülmüştür. Başta kendi oturduğu bina Kütahya Valiliği olmak üzere Belediye Kültür Sarayı, Belediye İmar Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, DSİ Hizmet Binası ve Lojmanları, Fen Lisesi Pansiyonu, Kırklar Öğrenci Yurdu, Müftülük ve daha ismini sayamayacağımız kadar çok olan özel yurtlar, işhanı gibi yerlerin yapı kullanım izni var mıdır?. Bu binaların yapı kullanım izni var mıdır? Eğer yoksa bu yerler içinde aynı işlem uygulanacak mıdır?.Valimizi taraflı olmadan kamuoyunu bilgilendirmeye ve sağduyuya davet ediyorum. Kütahyamız güven ve huzur şehridir. Bunu hiç kimse bozamaz" ifadelerini kullandı. (EFE)

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.