Van’da Kalp Kapak Tamiri Başarıyla Yapılıyor

Van’da Kalp Kapak Tamiri Başarıyla Yapılıyor
Van’da doğuştan kalbi delik olan 21 yaşındaki Kudret Kıyak, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.Çiçekli beldesinde yaşayan ve doğuştan kalbi...

Van’da doğuştan kalbi delik olan 21 yaşındaki Kudret Kıyak, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.

Çiçekli beldesinde yaşayan ve doğuştan kalbi delik olan Kudret Kıyak’ın göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetleri ile hastaneye başvurduğunu belirten Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Yüksel Kaya, yapılan testler neticesinde kulakçıklar arasında delik olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Endoskopi ile yapılan inceleme sonucunda kalp deliğinin anjiyo yöntemi ile kapamaya uygun olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Kaya, “Bunun üzerine malzemeleri istedik ve malzemeler dün elimize geldi. Dün Anjiyo Grafik Laboratuvarı’nda yaklaşık yarım saat süren bir işlem ile hastaya genel anestezi vermeksizin, anjiyo yöntemi ile kasık damarından girerek doğuştan olan kalp deliğini başarılı bir şekilde kapattık. Gece yaptığımız incelemelerde de cihaz ile ilgili herhangi bir sorun olmadığını tespit ettik ve hastamızı bugün taburcu edeceğiz” dedi.

Hastanede bir yıl boyunca doğuştan kalbi delik olan 40’ı aşkın hastaya anjiyo yöntemiyle başarılı bir şekilde kapama işlemi yaptıklarını da sözlerine ekleyen Kaya, “Hiçbir hastamızda komplikasyon gelişmedi. Hastalarımızın hepsi hastanemizde bir gece yattılar ve bunların hepsini lokal anestezi adı altında uyutmadan başarılı bir şekilde kapama işlemi yaptık. Bunun dışında 9 hastaya da yine kasık damarlarından girerek kapağı genişletme işlemi, yani balon işlemi yaptık. Bu hastalarımızda da hiçbir sorun yaşamadık. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu girişimlerimize devam ederiz” şeklinde konuştu.

Kalbinin doğuştan delik olduğunu ifade eden Kudret Kıyak isimli hasta ise, “İki aydır yeni fark ettik. Kalbime bir sızı atıyordu ve yaklaşık bir saat boyunca ağrısı geçmiyordu. Yüksel hocamızın yanına geldik. Dün ameliyat oldum. Bugün iyiyim. Yüksel hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.

VAN’DA DOĞUŞTAN KALBİ DELİK OLAN 21 YAŞINDAKİ KUDRET KIYAK, VAN BÖLGE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE, YAPILAN BAŞARILI AMELİYAT SONUCU SAĞLIĞINA KAVUŞTU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.