Van’da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Van’da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği
Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gençlik Konseyi tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile düzenlenen program çerçevesinde bir konferans verdi.YYÜ Cengiz Andiç Konferans S...

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gençlik Konseyi tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile düzenlenen program çerçevesinde bir konferans verdi.

YYÜ Cengiz Andiç Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans programına YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Öğretim üyeleri ile üniversite öğrencileri katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Arvas, “Peygamber Efendimiz (S.A.V.) nübüvvetinden önceki gençlik döneminde; hakemliğine başvurulmuştur, “Emin” sıfatını almıştır ve toplumun sorunlarını çözen “Erdemliler İttifakı”nda yer almıştır. Kendisine nübüvvet geldikten sonra ise nübüvvet ve risaletin ilk muhatabı yaşları henüz 16’dan başlayan gençler olmuştur. Hz. Osman, Hz. Ömer, Ebu Ubeyde b. Cerrah ve birçok genç sahabe ve sahabiye imanla şereflenmişlerdir. Peygamber Efendimize ilk dönemde iman edenlerin en yaşlısının 42 yaşındaki Hz. Hamza olduğunu düşündüğümüzde Peygamberimizin nasıl bir genç kitleye hitap etmiş olduğu daha iyi anlaşılacaktır. Peygamberimizin (S.A.V.) tedrisatından geçen bu gençler; Peygamber ahlakı ile ahlaklanmışlar, Kur’an ve sünneti kısa zamanda üç kıtaya yaymışlardır. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) zaman zaman gençleri empati kurmaya ve onların anlayacağı şekilde onlara yaklaşmıştır. Onlarla özel sohbetler gerçekleştirmiştir” dedi.

VAN İL MÜFTÜSÜ NİMETULLAH ARVAS, YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK KONSEYİ TARAFINDAN KUTLU DOĞUM HAFTASI MÜNASEBETİ İLE DÜZENLENEN PROGRAM ÇERÇEVESİNDE BİR KONFERANS VERDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.