Van’da Yaban Hayvanları Kongresi Başladı

Van’da Yaban Hayvanları Kongresi Başladı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin (YYÜ) ev sahipliği yaptığı “1. Ulusal Yaban Hayvanları Kongresi” başladı.YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize e...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin (YYÜ) ev sahipliği yaptığı “1. Ulusal Yaban Hayvanları Kongresi” başladı.

YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen “1’inci Ulusal Yaban Hayvanları Kongresi” Recate Hols’de başladı. Çeşitli üniversitelerden 70 bilim insanının bildiri sunacağı kongrenin açılış konuşmasını YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Uygulma ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan yaptı. Aslan, Türkiye’nin biyolojik bakımdan çok zengin bir ülke olduğunu belirterek, bu zenginliğin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi. Aslan, 21 yıldır Doğu Anadolu Bölgesi’nde görev yaptığını ve bu süre zarfında önüne koyduğu 3 hedeften ilkini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını bildirerek, bundan sora da diğer hedeflerini hayata geçirmek için çalışacağını ifade etti. Aslan, “21 yıldır bu bölgede çalışıyorum. 3 hedefim vardı. Yaban hayvanları rehabilitasyon merkezi ve hastanesi kurmak. Yaban hayvanlarına yarı korunaklı bir alan oluşturmak. Bakımı yapılan hayvanların doğaya bırakılması için. Son olarak ta Van’a bir tabiat parkı yapılması. Bunların ilki tamamlandı. Bugün rehabilitasyon merkezinin temeli atıldı. Bundan sonra da diğer iki hedefimi de gerçekleştirmek için çalışacağım" dedi.

Son olarak konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal bu tür kongrelerin devamlı olması için her türlü çalışmanın yapılmasını istedi. Bu konuda yapılacak çalışmalara destek vereceklerini belirten Prof. Dr. Battal, "Bölgemizdeki biyoçeşitliliğin çok olması önemli. Ancak sadece bilinmesi bir anlam ifade etmiyor. Bu çeşitliliğin toplum tarafından da sahiplenip, bilinmesi gerekir" dedi.

Konuşmaların ardından YYÜ Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi gördükleri sırada hayatlarını kaybeden ve Doç. Dr. Aslan tarafından tahnit işlemi uygulanan hayvanlardan oluşan sergi gezildi. Çeşitli üniversitelerden 70 bilim adamının katımıyla yapılan kongre, iki gün sürecek.

YYÜ YABAN HAYATI KORUMA VE REHABİLİTASYON MERKEZİNDE TEDAVİ GÖRDÜKLERİ SIRADA HAYATLARINI KAYBEDEN VE DOÇ. DR. ASLAN TARAFINDAN TAHNİT İŞLEMİ UYGULANAN HAYVANLARDAN OLUŞAN SERGİ GEZİLDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.