Vatandaş Hayat Sigortasını Yük Olarak Görüyor

Vatandaş Hayat Sigortasını Yük Olarak Görüyor
Tokat Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kaya, vatandaşların hayat sigortasını yük olarak gördüğünü söyledi.Sigortacılık Haftası nedeniyle Tokat TSO Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kay...

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kaya, vatandaşların hayat sigortasını yük olarak gördüğünü söyledi.

Sigortacılık Haftası nedeniyle Tokat TSO Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kaya, açıklamalarda bulundu. Sigortacılık bilincinin arttırılmasına çalıştıklarını ifade eden Kaya, Tokat’taki acentelerin belirli bir kaliteyi yakalamış durumda olduğunu belirterek, "Ama sigortada isteklilik konusunda gelişen dünya ile bir kıyas yaptığımızda aynı şeyleri söyleyemeyebiliriz. Vatandaşlarımızın zorunlu sigortaların yanında isteğe bağlı sigortaların sayılarının arttırılması gerekiyor. Evet, DASK ve trafik gibi sigortalarda çok problem görünmüyor gibi bir istatistik var ortada. Ama hayat sigortası, kaza sigortası gibi vatandaşın talebiyle yaptırılabilen sigortalarda sıkıntılar yaşıyoruz. Bu tarz sigortalar tüketici için bir yük gibi görünse de, olası ters bir durum yaşandığında kendisine ya da geride kalanları için bir teminat niteliği taşıyor. Öyle ki bu tarz sigortalar aslında sanıldığı kadar cep yakan primlere sahip değiller. O yüzden biz diyoruz ki, sigorta denen kavram bir yük değil, teminattır" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.