"Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız"

"Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız"
Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi birilerinin vatandaşları sokağa, isyan çıkarmaya çağırdığını belirterek,...

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi birilerinin vatandaşları sokağa, isyan çıkarmaya çağırdığını belirterek, "Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız. Diyarbakırlı sokağa iner ama ay yıldızlı bayrakla iner" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, toplu temel atma töreninde Diyarbakır Valiliği önünde toplanan kalabalığa seslendi. Konuşmasına Diyarbakırlılar ve ilçelerine selam göndererek başlayan Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'ın Peygamberimizin mübarek simasını görmüş, ona yoldaşlık yapmış 41 sahabeye de ev sahipliği yaptığını söyledi. Yıldırım, bu güzel şehirde yatan peygamberleri, sahabeleri rahmetle yad ettiğini belirterek, "Allah bizi onların yollarından ayırmasın. Kardeşlik şehrinin bu güzel insanlarını yürekten selamlıyorum" diye konuştu.

"FETÖ PKK'nın, PKK FETÖ'nün değirmenine su taşıyor"

15 Temmuz darbe girişimi bastıran millete minnettar olduklarını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, bu darbe kalkışmasının ardından milletin FETÖ ile PKK arasındaki ilişkiyi fark ettiğini söyledi. Başbakan Yıldırım, "Değerli kardeşlerim yeni bir sayfa açıyoruz. Yeni sayfayı 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütüne karşı ay yıldızlı bayrakları ile meydanları dolduran siz değerli vatandaşlarımızsınız. Siz günlerce Diyarbakır meydanlarında demokrasi nöbeti tuttunuz. Ülkemize, vatanımıza, demokrasimize sahip çıktınız, biz sizinle gurur duyuyoruz. Diyarbakır meydanı, İstanbul Taksim meydanı ile İzmir'in Konak meydanı ile Ankara Kızılay meydanı ile Van, Şanlıurfa, Malatya, Yozgat, Trabzon, Konya meydanları ile yürek yüreğe, omuz omuza kenetlendi. Kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize sahip çıktınız, hepinize teşekkür ediyorum. 15 Temmuz'da siz Türkiye'nin birliğinden yana güçlü bir irade ortaya koydunuz. Ay yıldızlı bayrağımıza, cumhurbaşkanımıza sahip çıktınız. 15 Temmuz 81 vilayetimizin yüreklerinin birlikte attığı gündür. Bir kez daha kardeş, bir, beraber olmamın ne demek olduğunu bütün dünyaya gösterdiniz. Bütün darbecilere, bölücü PKK terör örgütüne DAEŞ'e karşı biz beraberiz, Türkiyeyi böldürtmeyiz dediniz. Demokrasimize, hukuk devletimize, milli iradeye hep birlikte destek çıktınız. FETÖ toplumsal barışı, kardeşliği kendince yok edeceğini zannetti. Bir mikrop gibi her tarafa sızdı, içimize nifak sokmaya çalıştı, şimdi görüyoruz ki kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimizin en büyük düşmanı PKK'dır, FETÖ'dür. PKK'nın en büyük destekçisi FETÖ terör örgütüdür. İkisinin de amacı Kürt ve Türk kardeşlerimizi hedef alıp, çatışma çıkarmak, bu alçakça işbirliğini bozan Türk, Kürt kardeşliğini binlerce yılık gönül bağıyla devam ettiren sizlere teşekkür ediyorum. FETÖ'nün suçüstü yakalanması tüm vatandaşlarımızın hakları açısından tarihi bir fırsattır. Militanları artık doğu ve güneydoğunun kalkınması için attığımız adımları engelleyemeyecektir. 15 Temmuz'dan sonra PKK kanlı yüzünü bir daha gösterdi. Masum insanların kanını dökmüş, bütün milletimize acı yaşatmıştır. 15 Temmuz FETÖ kanlı darbe girişimini bastıran bu millet şunu iyi gördü FETÖ PKK'nın değirmenine su taşıyor, PKK da FETÖ'nün değirmenine su taşıyor bunların akıl hocası da aynıdır. Biri Pensilvanya'dan, diğeri Kandilden emir alıyor. Ancak bu büyük millet ne FETÖ'ye ne PKK'ya bölücülere bu milleti bırakmaz. Diyarbakır izin vermez. Bu şanlı milleti kimsenin bölmeye parçalamaya gücü yetmeyecektir. Siz sadece FETÖ'ye değil Diyarbakır'da Silvan'da Cizre'de, Şırnak'ta, Silopi'de, Nusaybin'de, Dargeçit'te, Yüksekova'da hendek kazdıranlara, halkı isyana davet edenlere de gereken cevabı verdiniz. 79 milyon adına sizlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Demirtaş'a "PKK terör örgütü değildir" sözü üzerinden yüklendi

Başbakan Binali Yıldırım açıklamasında Almanya'da katıldığı bir programda "PKK terör örgütü değildir" diyen HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklendi. PKK'nın en alçak terör örgütü olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, "Siz sadece beynini Pensilvanya'daki terör başına teslim edenler değil, beynini Kandil'deki terör boranlarına da direndiniz. FETÖ'yü de, PKK'yı da lanetlediniz. Değerli kardeşlerim, HDP'nin eşbaşkanı Almanya'dan sesleniyor, "PKK terör örgütü değildir" diyor. Şimdi ben soruyorum peki PKK terör örgütü değilse Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi kim katletti, Tanışık köyünde Dürümlü mezrasında masum Diyarbakırlı 16 kardeşimizi kim katletti. Diyarbakır'da bomba patlatarak 5 masum vatandaşı diri diri kim yaktı? Diyarbakır'da Oya Eronat'ın fidan gibi evladını kim katletti? İşte PKK terör örgütü değildir diyenlere Diyarbakır'dan güçlü bir ses ile PKK en alçak, en katil terör örgütüdür. Aziz Diyarbakırlılar hiç merak etmeyin bunların sonu yakındır. Çocuklarımızı asla ve asla bunlar dağa çıkaramayacaklar. Çünkü daha çok yatırım yapacağız. Çocuklarımıza daha fazla gelecek hazırlayacağız, bunların kirli amaçlarına erişmelerine mani olacağız. Bunun tek şartı ay yıldızlı bayrağımız. Bizi birleştiren bu bayraktır. Bu bayrak rengini şehitlerin kanından aldı. Bu bayrağın hilali bağımsızlığı gösteriyor. Bu bayrağın yıldızı hayatını bu ülkenin geleceği için bağımsızlığı için seve seve veren ve yıldızlaşan şehitlerimizi temsil ediyor" ifadelerini kullandı.

"Milletimizin bütün farklılıklarını zenginlik olarak gördük"

Hiçbir zaman ayrım yapmadıklarını dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, milletin farklılığını, renkliliğini sürekli olarak zenginlik olarak gördüklerini dile getirdi. Yıldırım, "AK Parti olarak 14 yıl boyunca milletimizin refahı için, mutluluğu için durmadan duraksamadan çalıştık, ülkemizin her köşesinde çocuklarımızın güvenle, huzurla, umutla gelecek hayallerini gerçekleşmesini sağladık, memleketin her köşesinde ekmeğimizi bölüşmeye ve büyütmeye gayret etik. Milletimizin bütün renklerini, farklılıklarını zenginlik olarak gördük. Şundan emin olun ki biz bu hain örgütlerin ülkemizin huzurunu bozmasına, milletimizin birliğini bozmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek. Türk Kürt hangi milletten olursa olsun kardeştir, onları birbirine düşürmeye çalışanlar da kalleştir. Biz tarihimizi medeniyetimizi beraber inşa ettik, bu topraklarda kader birliği yaptık, bu topraklarda geçmişimizi birlikte inşa ettik, gelecekte de omuz omuza kol kola birlikte yürüyeceğiz inşallah. Bundan tam 12 yıl önce kurucu genel başkanımız cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başbakanlığı döneminde Diyarbakır'da tarihi bir konuşma yaptı. Ne dedi bizim üç tane kırmızı çizgimiz var dedi. AK Parti'nin iktidarında bölgesel milliyetçilik yok, ırkçılığa dayalı milliyetçilik yok, dine dayalı milliyetçilik yok dedi. AK Parti olarak biz bu kırmızı çizgilerimize hep bağlı kaldık. Biz bölgeyi Diyarbakır'ı inşa ve ihya etmeye devam edeceğiz. Bugün az önce Diyarbakır'ın da içinde olduğu 23 ilimizi kapsayan geniş ve kapsamlı yatırım ve destek projesini başlattık. Bununla birlikte bütün bu illerde 200 bin insanımıza iş aş verecek fabrikalar kuracağız. 4 yılda devlet eliyle 23 vilayetimize 62 milyar yatırım yapacağız, helali hoş olsun. Diyarbakır'da bizim tek bir sorunumuz var, o da sizlerin huzurunu sağlamak, güvenliğini sağlamak, refahını arttırmaktır. Sahabeler şehri Diyarbakır'ın peygamber aşkını biliyoruz. Veda hutbesinde nasıl ki Peygamberimiz ırkçılığı, ayrımcılığı ayak altına aldığını söylediyse biz de ayrımcılığı reddediyorz ve diyoruz ki ölümüne kadar kardeşlik, ölümüne kadar birlik beraberlik. Tarih boyunca hiçbir güç bizi birbirimizden ayırmadı. Akidemiz bir, kıblemiz bir, biz dünya ahiret kardeşiyiz" dedi.

"Kardeşliğimizin arasına nifak tohumu girmesine izin vermeyeceğiz"

Konuşmasında sürekli olarak birlik ve beraberlik mesajları veren Başbakan Binali Yıldırım, ülkedeki kardeşliğin arasına nifak tohumu sokmaya çalışanlara fırsat verilmeyeceğini söyledi. Başbakan Yıldırım, "Değerli kardeşlerim Yenikapı ruhunu diri tutacağız, kardeşliğimizi birlik ve berberliğimizi daha da güçlendireceğiz. 15 Temmuz'da olduğu gibi birbirimize sıkı sıkı sarılacağız, kardeş olacağız, birlikte Türkiye olacağız. Kardeşliğimizin arasına nifak tohumunu girmesine izin vermeyeceğiz, saflarımızı daha da sıklaştıracağız. Birlikte üreteceğiz, adaletle paylaşacağız. Ülkemizin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine her tarafı inşa edeceğiz, imar edeceğiz. 79 milyon insanı kardeş bildik kucak açtık. Yolları böleceğiz, Türkiye'yi birleştireceğiz, yolları böleriz ama Türkiye'nin bölünmesine asla izin vermeyiz" diye konuştu.

"Terör örgütlerinin köklerini kazacağız"

Bölgeye yatırım gelmesini istemeyen terör örgütleriyle çok ciddi bir şekilde mücadelelerini sürdüreceklerini ve terör örgütlerine rağmen yatırımları bölgeye akıtacaklarını dile getiren Başbakan Yıldırım, açıklamaların şöyle sürdürdü:

"Terör örgütünün kökünü kazmamız lazım önce bunu yapacağız. Çünkü yatırımcı geliyor fakat fabrikası yakılıyor, iş makinesi yakılıyor, çekip gidiyor, kim kaybediyor, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Hakkari, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Van, Ağrı kaybediyor. Benim Kürt kardeşim kaybediyor. Bölücü terör örgütü PKK ne diyor "biz Kürtlerin sorunu için mücadele ediyoruz" diyor, öyle mi, PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok, sorun nedir biliyor musunuz? Kürtlerin PKK sorunu var, bu sorunu da evelallah el birliği ile ortadan kaldıracağız. Geleceğimizi bu alçak terör örgütünün karatmasına izin vermeyeceğiz."

"Diyarbakır'a 3. Gelişim"

Başbakan olduktan sonra Diyarbakır'a 3. defa geldiğini belirten Yıldırım, her gelişinde de önemli projelerle geldiğini söyledi. Başbakan Yıldırım, "Bugün 103 gün geçti iktidarımızın işbaşına gelişinden. Bu 103 günde Diyarbakır'a 3'üncü gelişim. Yine geleceğim ama her gelişimizde çok önemli müjdelerle geliyoruz. İlk gelişimizde malum Tanışık köyünde PKK'lılarca katledilen vatandaşlarımızın acısını paylaşmaya geldim. 22 Mayıs'ta cumhurbaşkanımızla beraber tekrar geldik ve 116 yeni tesis açılışını yaptık. Diyarbakır'a son 14 yılda yaptığımız yatırımların tutarı tam 26 milyar lira. Helal olsun. Silvan Barajın yapacağız. Terör örgütü ne yaparsa yapsın Silvan Barajı'nı yapacağız topraklar su ile buluşacak. Yine Diyarbakır'a elimiz boş gelmedik. Birbirinden önemli projeleri bugün Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Silopi'de, Cizre'de hayata geçiriyoruz. Şimdi Diyarbakır'a yapacağımız projeleri özet olarak sizlerle paylaşıyorum. Sur Diyarbakır'ın kalbi, Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde, Şırnak'ta, Silopi'de, İdil'de, Cizre'de, Yüksekova'da konut yapımı, yol yapımı, hastane yapımı, park yapımı, cami yapımı, fabrika yapımını yeni baştan yapıyoruz. Sur'u tarihine sadık kalarak yeniden inşa ediyoruz. Sur hem ticaret hem kültür merkezi olacak. Sur tarihi ile geçmişte yaşamış medeniyetlerin izlerini taşıyor. Hz Süleyman Camii'nin çevresini yeniden yapıyoruz. Bölgede 7 bin yeni konut yapıyoruz. Şırnk'ta 10 bin, Yüksekova'da 10 bin 700, Nusaybin'de 8 bin yeni konut yapıyoruz, böylece PKK'nın evlerini yıktığı vatandaşlarımıza daha güzel evleri yapıp teslim ediyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde toplam 4 yılda 67 bin konut yapıyoruz. Modern hastane yapmaya devam edeceğiz, 23 vilayete 15 yeni hastane daha yapıyoruz. Böylece bin 640 yatak ilave yatak kapasite getiriyoruz. Diyarbakır'ın 33 bin kişilik stadyumu hızla yapılıyor. Terörden zarar gören iş yeri kapanan Diyarbakırlı kardeşlerimize de 255 milyon tazminat ödüyoruz. Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Mardin'e yapacağımız yatırımların toplamı tam 10 milyar lira. Terörden etkilenen vatandaşlarımıza nakdi olarak 200 milyon lira dağıtıyoruz. Korunmaya muhtaç çocuklarımız için 10 bin aileye destek vereceğiz. 13 yeni sosyal hizmet merkezi 17 aile destek merkezi kuruyoruz. Sosyal hizmet yatırımları için 400 milyon liralık kaynak ayırıyoruz. Bu bölgede 23 vilayetimizde Ak Parti iktidarından önce 30 milyar lira, Ak Parti iktidarında 14 yılda 80 milyar yatırım yapıldı. 30 nere 80 nere. Terör örgütünü aradan çıkardığımızda Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Siirt, Bingöl, Hakkari, Van, Elazığ, Muş, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan uçacak. Bundan sonraki en önemli işimiz bu terör örgütü belasından kurtulmak. Kararlılığımız devam ediyor. İnlerine gireceğiz inlerine. Sadece şehirde değil dağda hangi taşın arkasına girmişlerse bulacağız şehitlerimizin hesaplarını soracağız" diye konuştu.

"Vatandaş sokağa inerse kaçacak delik ararsınız"

HDP'lilerin vatandaşları sokağa çıkarmak için çağrılar yaptığını belirten Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz'da vatandaşların nasıl sokağa çıktığını hatırlattı. Başbakan Yıldırım, vatandaş sokağa çıkarsa bunların kaçacak delik arayacağını söyleyerek, "Diyarbakır'da 6-7 Ekim olaylarında 53 masum kanına girenlerin kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Akılları başlarına gelmemiş şimdi yine vatandaşları sokağa, isyana çağırıyorlar. Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız. 15 Temmuz'da gördünüz vatandaş sokağa inince ne olduğunu. Şimdi siz vatandaşı sokağa çağırıyorsunuz, doğru Diyarbakırlı sokağa iner ama ay yıldızlı bayrakla iner. Terör örgütüne dersini vermek için iner" ifadelerini kullandı.

Fırat Kalkanı operasyonu

Başbakan konuşmasında Fırat Kalkanı operasyonunu neden yaptıklarını da anlattı. Başbakan Yıldırım, "Bugünlerde Suriye'de bir operasyon yapıyoruz. Fırat Kalkanı şimdi diyorlar ki niye Türkiye burada operasyon yapıyor. Suriye ile 911 kilometre hududumuz var sürekli oradan kalleş terör örgütleri DAEŞ, PKK, PYD ülkemize maalesef sızıyorlar. En son Gaziantep'te bir düğünde canlı bomba patlattılar ve 54 vatandaşımızı şehit ettiler. Şehit olanların 29 tanesi 12 yaşından küçük çocuklar. Siz bu günahsız çocuklardan ne istiyorsunuz yetmedi attıkları roketlerle 21 vatandaşımız hayatını kaybetti. Biz ne yapacağız bunları seyir mi edeceğiz? Nitekim ÖSO ile birlikte Celabrus'a girdik, bütün mikropları temizleyinceye kadar orada devam edeceğiz. Şimdi diyorlar ki efendim hükümet Kürtlere karşı, Türkler de Kürtler de bizim başımızın tacı, biz terör örgütlerine karşıyız. Suriye'nin kuzeyinde hududumuza yakın terör örgütlerini besleyerek Türkiye'nin huzurun bozmaya çalışıyorlar, ama bu millet buna asla müsaade etmeyecek sonuna kadar gerekli çalışmaları yapacağız. Milletimizin vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlayacağız. Bize nasihat verenler önce kendilerine baksınlar binlerce kilometreden gelip Suriye'den Irak'ta dolananlar bize laf söyleyemezler. Yıllardır Suriye ile Irak ile beraber yaşadık, biz kardeşiz. Suriye'nin toprak bütünlüğü bizim için olmazsa olmaz, Suriye'nin parçalanması, bölünmesi oradaki insanların anlamsız bir savaş uğruna daha fazla yok olması kabul edeceğimiz bir şey değildir. Terör tüccarlarının emeline hizmet edecek güney sınırımızda bir yapay devlet kurulmasına asla izin vermeyiz. Bizim sınırlarımızdaki kardeşlerimizle hiçbir problemimiz yok bizim Suriye'de verdiğimiz mücadele teröre karşı verdiğimiz mücadeledir. Bizim Kürtlerle asla ve asla bir sorunumuz yok. Bizim derdimiz sorunumuz bölgeyi insanımızı tehdit eden PKK, PYD, YPG ve DAEŞ terör örgütüdür. Uluslar arası terör tüccarlarıdır. Topraklarımıza fitne tohumu ekenlerdir ama asla başaramazlar. Birliğimiz beraberliğimizi hiçbir terör örgütü bozamadı bozamayacaktır" dedi.

"Burunlarından fitil fitil getireceğiz"

Konuşmasında terör örgütlerine destek veren belediyelere tepki göstererek devam eden Yıldırım, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Buradaki bazı belediyeler seçildikten sonra sizin verdiğiniz paraları, devletin gönderdiği kaynağı yol için, park için, sosyal faaliyetler için, belediyecilik işlemleri için harcaması gerekirken dağa gönderdiler. İşte o paraları dağa gönderenlerin burunlarından fitil fitil getireceğiz hesabın soracağız. Ama kim düzgün çalıştıysa parları dağa göndermediyse onların da endişe etmesine hiç gerek yok, onların başımız üzerinde yeri var. Bizim işimiz yanlış yapanlarla bizim işimiz teröre taşeronluk yapanlarladır".

"Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız"

"Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız"

"Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız"

"Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız"

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.