VATANDAŞLAR İFTARI ACI SU İLE YAPIYOR

VATANDAŞLAR İFTARI ACI SU İLE YAPIYOR
Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesinde 3 ayrı kaynaktan çıkan maden suyundan almak için çok sayıda vatandaş İftara saatine yakın zamanda bölgeye akın ediyor.

Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesinde 3 ayrı kaynaktan çıkan maden suyundan almak için çok sayıda vatandaş İftara saatine yakın zamanda bölgeye akın ediyor.

Ramazan ayı  ile birlikte Ekinözü İçmeler kaplıcalarının şifa kaynağı acı suyu iftar sofralarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. İftarda sağlıklı besinler tüketmek isteyenler İçmelerin acı suyunu tüketiyorlar.  

İftara Saatler kala Vatandaşların Yukarı, Orta ve Aşağı İçmelerden Üç ayrı kaynaktan su alabilmek için uzun kuyruklara giriyorlar Saatlerce kuyrukta bekleyen vatandaşlar bu suyun iftardan sonra sindirim sitemlerini kolaylaştırdığını ifade ederek her ramazan ayı döneminde bu şekilde olduğunu söylediler.

Elbistan ve Ekinözü ilçesinde Vatandaşların acı suya ilgisi ise işsiz vatandaşlar için alternatif geçim kaynağı oldu boş durmak yerine Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmek isteyenler Ekinözü ilçesinde üç ayrı kaynaktan çıkan doğal maden suyu acı suyu özeliğini kayıp etmemesi için küçük ve büyük şişlere bırakan satıcılar 2 küçük şişeyi 1 TL’den satışa sunuyorlar.

img_0149.jpg

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen "Yaz aylarında ve Ramazan ayında burası bir başka güzel. Vatandaşlarımızın Maden suyu çeşmesi hepimiz için bir nimettir. Hasta olanlar, serinlemek isteyenler buraya geliyor. İftarda yediklerini kolaylıkla sindirmek isteyen vatandaşlarımız bidonlarla su götürüyorlar. Bölgede vatandaşlarımız İftar sofralarında eksik etmediği tek şey doğal maden suyumuzdur. Maden suyumuzu Buzdolabında bekletip, günlerce içebilirler. Ramazan sıcağında çok iyi geliyor ben tüm vatandaşlarımızı içmelere davet ediyorum’’ dedi.

img_0154.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.