Veliler Madde Bağımlılığı Konusunda Bilgilendirildi

Veliler Madde Bağımlılığı Konusunda Bilgilendirildi
Güngören Belediyesi Aile Danışma Merkezi (ADM) Güngören Anadolu Lisesi velilerine yönelik “Madde Bağımlılığı” konulu seminer düzenledi.

- Güngören Belediyesi Aile Danışma Merkezi (ADM) Güngören Anadolu Lisesi velilerine yönelik “Madde Bağımlılığı” konulu seminer düzenledi.

Toplumsal konularla ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme seminerlerine devam eden Güngören Belediyesi Aile Danışma Merkezi (ADM), özellikle gençler için önemli bir tehdit haline gelen madde bağımlılığı konusunda seminer düzenledi. Güngören Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen ve öğrenci velilerinin katıldığı seminerde, bağımlılığa neden olan maddelerin neler olduğu, bağımlılığın sebepleri ve süreçleri, maddelerin nasıl temin edildiği, kişide nasıl bir tahribat bıraktığı, bağımlılıkta yanlış düşünceler ve bağımlılığı önleyici faktörler ve ailelere düşen sorumluluklar sinevizyon sunumu eşliğinde anlatıldı.

Madde bağımlılığının başlangıcında etkili olan nedenlerin başında ‘merak” olgusunun yer aldığını ve uyuşturucu madde kullanma yaşının giderek düştüğünü, özellikle ergenlik dönemindeki gençlerin potansiyel risk altında olduğunu vurgulayan Psikolog Ayşe Süer, “Çocukların uyuşturucu madde kullanımında ailelerin de eksik ve yanlış davranışları olabilir. Madde bağımlılığı konusunda ailelerin bilinçli olması çocuklarımızı bu tehlikeden korunabilmesi anlamında çok önemli” şeklinde konuştu.

Gençlerin bağımlılığa karşı korunmasında ailelere büyük görevler düştüğü ve ailelerin bilinçlenmesinin son derece önemli olduğu vurgulanan seminerde, madde bağımlılığı konusunda ebeveynlerin çok dikkatli olması gerektiği ve çocukları bunaltmadan onları nasıl takip edebilecekleri üzerine önemli bilgilendirmeler yapıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.