Velilere Çocuklarını Tanıma Eğitimi

Velilere Çocuklarını Tanıma Eğitimi
Muğla’nın Menteşe ilçesinde Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programını tamamlayan veliler Nazmi İyibilir Ortaokulu’nda düzenlenen törenle sertifikalarını, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan’dan aldı.

- Muğla’nın Menteşe ilçesinde Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programını tamamlayan veliler Nazmi İyibilir Ortaokulu’nda düzenlenen törenle sertifikalarını, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan’dan aldı.

Eğitim, 7-9 yaş arasında çocuğu olan anne-babaların; çocuklarını daha iyi tanımalarına yardımcı olmak, onlarla iletişimlerini güçlendirmek, uygun tutum ve yaklaşımları öğrenmelerini sağlamak, olası risklere yönelik farkındalık oluşturmak ve ailelerinin geleceğini daha sağlıklı bir şekilde planlamalarına destek olmak amacıyla düzenlendiği açıklandı. Törende konuşan Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, “Bu eğitimde gerek çocuklarımızın yetişmesinde, gerek başarısında ve aile huzuru için çok ciddi katkı sağladığını düşünüyorum. Çocuklarımızı iyi yetiştirmemiz, önce onların menfaatine, sonra ailesine ve toplumumuza olmaktadır. Dolayısıyla iyi yetiştirilmiş bir çocukta hepimiz kazançlı çıkıyoruz. Programa katılan anne ve babalarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan velilere Kaymakam Arslan tarafından sertifikaları verildi ve günün anısına pasta kesildi. Haftada bir gün yaklaşık üç saat sekiz hafta süren programa katılan veliler, ergeni tanımak, iletişim, birlikte büyümek, aile tutumları, riski yönetmek, olumlu davranış kazandırma, uzlaşabilmek, geleceği planlamak konularında uygulamalı olarak bilgi sahibi oldular.

VELİLERE ÇOCUKLARINI TANIMA EĞİTİMİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.