Verilmeyen Gol Uefa’lık Oluyor

Verilmeyen Gol Uefa’lık Oluyor
UEFA Avrupa Ligi’nde dün oynanan Karabağ - Inter mücadelesinde ev sahibi ekibin 90+4’te attığı nizami golün iptali üzerine, Azerbaycan ekibi UEFA’ya başvurma kararı aldı.UEFA Avrupa Ligi F Grubu’nda d...

UEFA Avrupa Ligi’nde dün oynanan Karabağ - Inter mücadelesinde ev sahibi ekibin 90+4’te attığı nizami golün iptali üzerine, Azerbaycan ekibi UEFA’ya başvurma kararı aldı.

UEFA Avrupa Ligi F Grubu’nda dün Azerbaycan ekibi Karabağ ile İtalyan temsilcisi Inter, Bakü’de karşı karşıya geldi. Grubun son maçları oynanırken, ev sahibi ekip grup ikincisi olarak bir üst tura yükselmek için sahaya çıktı. Karabağ, Inter ile golsüz berabere kalınca Saint-Etienne karşısında galip gelen Dnipro Dnipropetrovsk bir üst tura yükselen taraf oldu. Azerbaycan ekibinin 90+4’te attığı nizami golün ofsayt nedeniyle verilmemesi ise turun Karabağ’ın elinden kaçmasına neden oldu. Karabağ’ın verilmeyen gol nedeniyle UEFA’ya itirazda bulunacağı öğrenildi.

Karabağ kulübü Başkanı Tahir Güzel bugün düzenlenen basın toplantısında, UEFA Avrupa Ligi F Grubu’nda, Karabağ’ın sahasında İtalya’nın İnter takımı ile 0-0 berabere kaldığı maçta Inter’e 90+4’te attığı golün verilmemesi üzerine UEFA’ya başvuracakları açıkladı. Tahir Güzel açıklamasında, “Uzun açıklamaya gerek yok. Dün pozisyonu tam görmediğim için, bugün durumu analiz edip karar alacağımızı söylemiştim. Dün "Karabağ" "İnter" i yendi. Ancak hakemin yanlış kararı ile bu tarihi zafer elimizden alındı” dedi.

Karabağ’ın 15 Aralıkta yapılacak kuraya katılmayı hakkettiğini ancak kurada olmadığını belirten Tahir Güzel, “Ben o günü hasretle bekliyordum. Biz UEFA’ya itirazımızı belirteceğiz. Sanıyorum ki, bizim başarılarımızın hakem hatası ile elimizden alınmasını UEFA da teyit edecektir. Bu tür açıkça hatanın olması insanlarda sorun oluyor. Karabağ gelecekte Avrupa kapılarını yeniden açacak. Gerçekten tarihi zafer elimizden alındı. Ancak hayat devam ediyor. Yönetim olarak kulübümüze desteğimize devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

"İTİRAZIMIZI YAPACAĞIZ"

Bu meselenin üzerine sonuna kadar gideceklerini de açıklayan Güzel, ”İtirazımızı mutlaka yapacağız. Buraya kadar gelmek büyük çaba gerektirir. Azerbaycan şampiyonu olmak için 1 yıl zaman lazımdı. Sonra burada oynama hakkı kazanıyorsun. Böyle bir görüşmede hakkımızın çiğnenmesi çok ağırdı. Biz şikayetimizi yapacağız. Benim esas arzum şu ki; bu hal bir daha tekrarlanmasın ve UEFA bunun için tedbirler alsın. Tabii ki, böyle bir durum, Inter’in lehine olsaydı, daha büyük ses olurdu. Biz bu itirazı Avrupa’da da seslendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

UEFA Avrupa Ligi F Grubu’nda dün gece Inter’i konuk eden Karabağ, 90+4. dakikada Richard Almeida’nın topu filelerle buluşturmasıyla sevindi ancak karşılaşmanın hakemi ofsayt gerekçesiyle golü vermedi. Böylece Karabağ, Dnipro’nun bir puan gerisinde kaldı ve ilk kez katıldığı grup aşamasını geçmeyi başaramadı.

YEREL BASINDA DA TEPKİLER SÜRÜYOR

Azerbaycan’ın önde gelen yayın kuruluşları hakem hatası yüzünden Karabağ’ın turu geçemediğini yazdı. Apasport sitesi, “Hakem Karabağ’ı gruptan çıkarmadı” başlığını attı. Site haberde,”F grubunda mücadele eden Karabağ’ın son sınavında Inter’le karşı karşıya geldiği ve gruptan çıkmak yolunda son adımını atan temsilcimize bu karşılaşmada her türlü galibiyet yeterdi. Oyuna eklenen 4. dakikada Richard Almeida skoru açtı ama Çek hakem Mioslav Zelinka golü geçersiz saydı” dedi. Anspress ise ”Hakem bizi hayal kırıklığına uğrattı” başlığını attı. Turnuvada tek temsilcimiz olan Karabağ’ın kendi evinde İtalya devlerinden olan Inter’le karşılaştığını kaydeden site, ”Karşılaşma berabere bitti. Daha doğrusu hakemler Karabağ’ın son saniyelerde attığı golü geçersiz saydı. Böylece oyun berabere sona erdi. Bu sonuç ile Karabağ grupta çıkamadı” yazdı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.