Yaban Hayata Yem Takviyesi

Yaban Hayata Yem Takviyesi
Ardahan’da hava sıcaklıklarının düşmesi ve kar kalınlığının 50 santimetreye ulaşması nedeniyle yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı. Ekipler, kar kalınlığının 50 santim...

Ardahan’da hava sıcaklıklarının düşmesi ve kar kalınlığının 50 santimetreye ulaşması nedeniyle yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Ekipler, kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı alanlarda yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için ot, et ve buğday götürdü. Kar nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken ekipler, ot balyaları ve yem torbalarını sırtlarında taşımak zorunda kaldı. Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Erdem Yavuz, “Orman su işleri Bakanlığı Ardahan şube müdürlüğü olarak Ardahan ilindeki yaban hayvanlarımızı sürekli olarak gözlemliyoruz. Mevsimsel şartlara göre yemleme çalışmalarını yapıyoruz. Bugün de mevcut olan karacalarımız için ot bıraktık. Kurt, tilki gibi etçil hayvanlarımız için et bıraktık, diğer kuşlarımız için de buğday attık. Hali hazırda şube müdürlüğü olarak 1500 kilogram tavuk eti, 1500 kilogram ot stoklarımızda mevcuttur. Ayrıca Kars ve Iğdır illeriyle de bu yemleme konusunda müşterek çalışıyoruz. Stoklarımızı birlikte kullanıyoruz ve onların stoklarından da faydalanıyoruz. Bu yemleme çalışmalarımız kar durumuna göre, mevsimsel şartlara göre düzenli bir şekilde devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.