Yağmur Barajlara Yaradı

Yağmur Barajlara Yaradı
Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, Yalova’ya içme suyu sağlayan Gökçe barajındaki doluluk oranının yüzde 48’e yükseldiğini söyledi. Su kesintilerinin yaşandığı Yalova’ya yağmurlar yar...

Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, Yalova’ya içme suyu sağlayan Gökçe barajındaki doluluk oranının yüzde 48’e yükseldiğini söyledi.

Su kesintilerinin yaşandığı Yalova’ya yağmurlar yaradı. Son yağışlarla Gökçe barajı kendini toparlayarak yeniden eski doluluk oranlarına yaklaşmaya başladı. Gökçe barajında şu an için doluluk oranının yüzde 48 olduğunu vurgulayan Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Barajdaki su seviyesi yüzde 48’lere çıktı. Şu anda 68.10 kodundayız. Bu oran geçen yılın aynı ayındaki baraj doluluk oranından daha fazla. Eğer başta Yalova Belediyesi olmak üzere belediyeler kendi sorumluluk alanlarındaki kayıp kaçakları önlerlerse bundan sonra Yalova bir daha susuzluk yaşamaz. Zira barajdan Yalova merkezine günlük 50 bin ton su pompalanıyor ve bunun sadece 18 bin tonu ahakkuk ettirilebiliyor. Yani yüzde 50’den fazla suyu kaybediyoruz. Kurtköy ve açılan derin deşarj kuyulardan arıtmaya su gelmeye devam ediyor. Ortaburun göletinden de yakında su alınmaya başlanacak. Biz Yeşil Körfez Su Birliği olarak susuzluğun önüne geçecek eylem planındaki her konuyu yerine getirdik" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.