Yağmur Trafiği Aksattı, Barajları Kımıldattı

Yağmur Trafiği Aksattı, Barajları Kımıldattı
İstanbul’da aralıklarla devam eden sağanak yağış, mega kentteki hayatı olumsuz etkilese de barajlardaki doluluk oranını arttırdı.Kentte özellikle Çatalca, Büyükçekmece, Silivri ve Arnavutköy çevresind...

İstanbul’da aralıklarla devam eden sağanak yağış, mega kentteki hayatı olumsuz etkilese de barajlardaki doluluk oranını arttırdı.

Kentte özellikle Çatalca, Büyükçekmece, Silivri ve Arnavutköy çevresinde etkili olan sağanak yağış, barajların doluluk oranını 24 saatte yüzde 14,48’den yüzde 15,33’e yükseltti. 0,85 puanlık artışın İstanbul’un yaklaşık bir haftalık su ihtiyacını karşılayabileceği öğrenildi.

Diğer yandan, yağış, mega kent trafiğinde aksamalara sebep oldu. Bazı ev ve iş yerlerini ise su bastı. Büyük İstanbul Otogarı girişinde bulunan alt geçit de yağıştan nasibini aldı. Geçidin girişini dubalarla kapatan ekipler, vatandaşları alternatif güzergahlara yönlendirdi. Alt geçidin trafiğe kapatılması nedeniyle TEM otoyolundan Otogar bağlantı yolu istikametinde trafik yoğunluğu yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, suyla dolan alt geçidi trafiğe kapattı ve suyu tahliye etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.