Yahyakaptan’daki Park Yenileniyor

Yahyakaptan’daki Park Yenileniyor
İzmit Belediyesi bir taraftan yeni parklar yaparken bir taraftan da mevcut parkları günümüz şartlarına uygun hale getiriyor.

- İzmit Belediyesi bir taraftan yeni parklar yaparken bir taraftan da mevcut parkları günümüz şartlarına uygun hale getiriyor.

Geçen 5 yıl içinde 150 yeni parkın yapıldığı İzmit’te onlarca eski parkta yenilendi. Yahyakaptan mahallesinde bulunan 2 bin 984 metrekarelik Kaymakçı Çiftliği Parkı’nda da yenileme çalışması başlatıldığını söyleyen Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, ”Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan, yeşil alan ve park yapımına büyük önem veriyor. İzmit’te boş bulduğumuz en küçük yeri bile değerlendiriyoruz. Yahyakaptan mahallesinde ki Kaymakçı Çiftliği Parkı da ihtiyaca cevap veremiyordu. Bu yüzden revizyon çalışması başlattık. Mevcut parkın bozulan sert zeminleri elden geçirilip oyun alanlarına çocukların yaralanmaması için kauçuk kaplanıyor. Sert zeminlere taban tuğlası arasına küp taşı döşeniyor. Yeşil alanlar tamamen elden geçiriliyor” dediler. Çalışmaların Mayıs ayı içinde tamamlanacağı öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.