Yahyalı’da Akkoca Sultan Türbesi Açıldı

Yahyalı’da Akkoca Sultan Türbesi Açıldı
Yahyalı Belediyesi ilçenin Kopçu Mahallesinde bulunan Akkoca Türbesi’ni tarihi miraslar arasına aldırmak için çalışmalara başladı. Akkoca Sultan Türbesi’nin tescili için Kültür Varlıkları Koruma Bölge...

Yahyalı Belediyesi ilçenin Kopçu Mahallesinde bulunan Akkoca Türbesi’ni tarihi miraslar arasına aldırmak için çalışmalara başladı. Akkoca Sultan Türbesi’nin tescili için Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü’ne başvuru yapan Yahyalı Belediyesi, aynı zaman da türbenin çevre düzenlemesini yaparak açılışını yaptı.

Türbe’nin açılışına Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Garnizon Komutanı Cemal Ersin Çakır, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Daire Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle sakinlerini katıldı.

Türbe içinde kılınan İkindi namazının ardından türbe içinde incelemeler yapan Kaymakam Metin Esen, Başkanı Esat Öztürk türbe ile alakalı mahalle sakinlerinden bilgiler aldı.

Türbe ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Esat Öztürk ilçedeki kültür miraslarını koruma altına alarak, en iyi şekilde tanıtacaklarını söyledi. Başkan Öztürk “ Kopçu Mahallemize ilk ziyaretimizde muhtarımızla birlikte burayı ziyaret ettik. Buranın çevre düzenlemesi ve bakımı için hemen çalışmalara başladık. Türbe’nin boyası belediyemiz tarafından yapıldı. Sağ olsun bir iş adamımızda buranın halısın döşetti. Develi-Yahyalı yolu üzerine Akkoca Sultan Türbesi tabelası karayollarımız tarafından yola takılacak. Buranın tescili içinde Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduk. Bugün buranın hem bir açılışını yapalım, hem de tanıtalım istedik. Bugünün anısını da 150 adet çam fidesini toprakla buluşturacağız.” diye konuştu.

Açılış Akkoca Sultan’ın kabrinde yapılan duanın ardından çam fidanlarının türbe bahçesine dikilmesiyle devam etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.