Yahyalı’da Mezarlıkların Düzenleme Çalışmaları Başladı

Yahyalı’da Mezarlıkların Düzenleme Çalışmaları Başladı
Yahyalı Belediyesi ilçe merkezinde bulunan mezarlıklarda bakım, onarım ve düzenleme çalışmalarına başladı.İlk olarak ilçenin merkez mezarlıklarından olan Çiğilli Mahallesi’nde bulunan Kitirli Mezarlığ...

Yahyalı Belediyesi ilçe merkezinde bulunan mezarlıklarda bakım, onarım ve düzenleme çalışmalarına başladı.

İlk olarak ilçenin merkez mezarlıklarından olan Çiğilli Mahallesi’nde bulunan Kitirli Mezarlığında başlayan düzenleme çalışmalarında ihata duvarı yapımı, yollara kilitli parke taşı döşeme ve çevre düzenleme çalışmalarının yanı sıra Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 400 adet lahit tipli mezarında yapımına başladı.

Yapılan çalışmaları yerinde incelemek için Kitirli Mezarlığına giden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, ilçedeki mezarlıkları en kısa sürede güzel bir görünüme kavuşturacaklarını söyledi. Başkan Öztürk “ Burası Kitirli mezarlığı olarak bilinen ilçenin merkez mezarlığı. Burada Büyükşehir Belediyemiz tarafından halk dilinde fırın sistemli mezar denilen lahit tipli mezarların yapımına başlandı. Ben özellikle Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Çelik Başkanımıza, daha önce görev yapmış, mezarların yapım kararını veren efsane başkanımız Özhaseki Başkana, Fen İşleri Daire Başkanımıza, Genel Sekreterimize teşekkür ediyorum. Kuluna teşekkür etmeyen Allah’a şükredemez derler. Cennet gibi bir mezarlığı olacak ilçemizin. Toplu mezarlık olarak da bilenen 400 adet mezar, 24’lü gruplar halinde buraya yapacağız. Yine burada ihata duvarı yapacağız. Yahyalı Belediyesi olarak buradaki yürüyüş ve araç yollarını kilitli parke taşı yaparak biz tanzim edeceğiz. İlçemiz kendine yakışan bir mezardan yoksundu. Daha önceki yıllarda geldiğimde benim çok üzüldüğüm bir konuydu. Ama bizimle beraber start almış oldu. İnşallah bu ilçeye bu mezarlık yakışır, cennet gibi bir mezarlık yakışır. Ben şimdiden hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

Başkan Esat Öztürk ilçedeki diğer mezarlarında en kısa sürede bakıma alınacağının da müjdesini vererek, Yahyalı’ da mezarlıkların harabe gibi değil ilçeye yakışacak bir görünüm kazandıracaklarını ifade etti.

YAHYALI BELEDİYESİ İLÇE MERKEZİNDE BULUNAN MEZARLIKLARDA BAKIM, ONARIM VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.