Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri
Eğitim İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, hükümetin ve Başbakan Erdoğan’ın icraatlarını eleştirerek, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oylarını demokrasinin en etkin silahı olarak kullanacaklarını dile getirdi.

- Eğitim İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, hükümetin ve Başbakan Erdoğan’ın icraatlarını eleştirerek, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oylarını demokrasinin en etkin silahı olarak kullanacaklarını dile getirdi.

Ebru Sungar, parlamenter rejiminin korunması kaygısıyla farklı partilerin, demokratik kitle örgütlerinin ortak bir adayda buluştuğunu dile getirdi. Sungar, “Anayasamızın değiştirilemez hükümleri arasında yer alan laik, demokratik, çağdaş, hukuk devletimize yönelik saldırıların açıkça yapılır hale geldiği, Atatürk ilkelerinin yasa, yönetmeliklerden çıkarıldığı bu dönemde birlikteliklerin daha sağlam temelde ve ilkeler doğrultusunda ileriye taşınması gerektiğine inanmaktayız. Bu bağlamda; seçime etkin bir biçimde katılarak oylarımızı demokrasinin en etkin silahı olarak kullanacağız. Tüm yurtsever, cumhuriyetçi, laik, demokrat, devrimci, emekten yana kurum ve kuruluşları bu doğrultuda tavır almaya çağırıyoruz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.