Yalova’da Lisanslı Okçu Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

Yalova’da Lisanslı Okçu Sayısı Her Geçen Gün Artıyor
Yalova’da unutulmaya yüz tutan okçuluk yeniden canlanıyor. 2013 yılından sonra yapılan yatırımlarla birlikte lisanslı sporcu sayısı 127’ye yükseldi.

- Yalova’da unutulmaya yüz tutan okçuluk yeniden canlanıyor. 2013 yılından sonra yapılan yatırımlarla birlikte lisanslı sporcu sayısı 127’ye yükseldi.

Yalova Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün antrenör ve malzeme temini sonrası okçuluk sporuna her geçen gün ilgi artıyor. 2013-2015 tarihleri arasında Yalova Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü kayıtlarına göre, 375 sporcu başlangıç, temel ve tekamül okçuluk sporu eğitimi alırken, engelli sporculara ders verildi ve ulusal yarışmalara katılmaları sağlandı.

Okçuluk ile ilgilenen sporcular Yalova Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün bünyesinde 8 adet ulusal turnuvaya katılırken, 2014 yılı Liselerarası Türkiye Şampiyonasında birincilik ve beşincilik, bölgesel turnuvalarda çeşitli dereceler elde edildi. Her geçen gün Yalova’da okçuluk sporuna olan ilginin arttığını ifade eden Yalova Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün okçuluk antrenörü Mehmet Oruç, “Ülkemizde okçuluk sporuna gönül verenleri yetiştirip yarışmalarda derece almalarını sağlamak ve büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmak istiyoruz" dedi.

YALOVA’DA LİSANSLI OKÇU SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.