Yalova’da Tarihi Eser Kaçakçılarına Geçit Yok

Yalova’da Tarihi Eser Kaçakçılarına Geçit Yok
Yalova polisi tarafından yapılan operasyonda tarihi eser ele geçirildi.Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tarihi eser vasfı taşıdığı ileri sürülen bir kasenin satılacağı istihba...

Yalova polisi tarafından yapılan operasyonda tarihi eser ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tarihi eser vasfı taşıdığı ileri sürülen bir kasenin satılacağı istihbaratına ulaştı. S.E’yi (39), takibe alan ekipler, şahsı Şehir Ömer Faydalı Caddesi üzerinde durdurdu. Şahsın yanında bulunan 11,5 cm çapında yan kısımlarında boğa, köpek, elinde mızrak ve omzunda kanat figürü bulunan, gümüş kase ele geçirilerek muhafaza altına alındı. Zanlı S.E. hakkında “Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kanunu”na muhalefet etmek suçundan soruşturma başlatıldı.

Öte yandan KOM ekipleri geçtiğimiz günlerde ünlü Fransız ressam Paul Cezanne’nin 1896 yılında yaptığı tahmin edilen “İtalyan Genç Kız” adlı tabloyu da ele geçirmişti.

YALOVA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBESİ TARAFINDAN “TARİHİ ESER NİTELİĞİ” TAŞIDIĞI TAHMİN EDİLEN KASE ELE GEÇİRİLDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.