Yalovalılara "Suyu Tasarruflu Kullanın" Çağrısı

Yalovalılara Suyu Tasarruflu Kullanın Çağrısı
Yazla beraber yağışların kesilmesi ve sıcak havalarda artan su sarfiyatı sebebiyle Yalova’da Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde 86’lara geriledi. Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Suyu ida...

Yazla beraber yağışların kesilmesi ve sıcak havalarda artan su sarfiyatı sebebiyle Yalova’da Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde 86’lara geriledi. Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Suyu idareli kullanın" çağrısı yaptı.

Yaklaşık 2 aydır bir damla yağışın düşmediği Yalova’da su sarfiyatı ise neredeyse ikiye katlandı. Barajdaki su seviyesi hızla düşmeye başladı. 2014 yılında susuzluğun pençesinde aylarca kıvranan Yalova’da yeniden susuzluk yaşanır mı endişesi vatandaşların aklından geçmeye başladı. Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Yaza girerken yüzde 100 doluluk oranına kadar çıkan barajda su seviyesi su sarfiyatındaki artış ve yağışın kesilmesiyle yüzde 86’lara kadar geriledi. Şu an için susuzluk tehlikesi yok. Geçen yıldan alınan tedbirler de var. Ama ne olursa olsun her şey suyu idareli kullanmakta bitiyor. Vatandaşlar gereğinden fazla su kullanmama. Biraz daha idareli davranmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.