Yamaç Paraşütü Şenliği

Yamaç Paraşütü Şenliği
Gazeteci ve köşe yazarı Bekir Doğan bugünkü yazısında şu konuyu ele aldı;

Gazeteci ve köşe yazarı Bekir Doğan bugünkü yazısında şu konuyu ele aldı;

Geçtiğimiz hafta Pazar günü evde oturuyorum.. camdan dışarı bakıyorum.. havada bir paraşütçü aaa o da neee?  dedim.

      Derken Üniversitenin yanına iniş yaptı.. sonra , birkaç yamaç Paraşütçüsü daha inişe geçmesi ile havada görsel bir şölen başladı..

      Sonra düşünmeye başladım.. niye Kahramanmaraş’ta bir şenlik olmasın diye..

      1980 yıllardı.. Yedikuyuların üzerindeki tepe, Milcan tepesi, Ahirdağı TRT vericisinin olduğu bölge yamaç Yamaç Paraşütü ve Yaz Şenlikleri için ideal mekan olduğunu işin uzmanı söylüyordu.. o tarih de bize hayal gibi geliyordu..

      O tarih de Türkiye Gazetesine, 12 Şubat ‘ta yayınlanan dergilere bunu haber yaptığımda ,” Amma hayal pressin be bilader “ diyenler bizi çok eleştirmişlerdi..

      Sonra 1990 -2000 yılları arasında tekleme Yamaç Paraşütü denemesi yapıldı..,  geçen yıl Pazarcık ilçemiz Nerlı bölgesinde.. Erikli tepesinde yamaç paraşütçülerinin gösterisine sahne oldu.. ferdi yamaç paraşütü yapanlar oldu..

     Kahramanmaraş’ta gönüllü Yamaç Paraşütçülerinin Kahramanmaraşlılara sundukları görsel şölen neden öncelikle bölge, sonra Türkiye geneli ve daha sonra uluslararası bir şölene dönüşmesin..! biz bunu yapa biliriz..

     Buradan Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’e sesleniyorum..

     Kahramanmaraş'ta Narlı da Yamaç Paraşütü Şenliği yapılmalı.. bunun daha güzeli niye Onikişubat ilçemizde olmasın diyorum..

     Kahramanmaraşlı gençler  : Kahramanmaraş Sportif Havacılık Kulübü (MAHAVK) kurarak kendi aralarında bir dernek çatısı altında bu işi yapıyorlar.. var olan bir güç ve az bir destekle festival yapmaya hazır halde..

      Onikişubat Belediyesi olarak onlara küçük bir destek vermemiz halinde Kayabaşı bölgesinden Üniversite, hatta Onikişubat Belediyesi tarafından Hasancıklı köprüsünde yapılan park alanına inerek şehrimize renk katacaklarına inanıyorum..

       Narlı da yapılan şölene 100 paraşütçü, katılarak ,  Yamaç Paraşütü ne olduğunu geçen yıl göstermişlerdi.. Bizde Onikişubat bölgesinin gök yüzünü görsel şölene çevire biliriz..

        Onikişubat Belediyesi olarak : Kahramanmaraş Sportif Havacılık Kulübü (MAHAVK) Başkanı Mahmut Hopur, ile görüşerek Nisan ayı içinde ilimizde böyle güzel bir şölen yapmak mümkün olacaktır.. var olan gücümüzü harekette geçirmemiz yeter !..

       Ben bir gazeteci olarak bu işten anlamam, ancak dinlediğim Yamaç Paraşütçülerimiz : “ Kahramanmaraş öyle bir yer ki , amatör içinde, profesyoneller  içinde.. doğal mekanlar var, Kahramanmaraş’ın her bir bölgesi bu iş için biçilmiş kaptan,”  diyorlar..

       Milcan dağından , kuşbakışı  ve uçuşu 90 kilometrelik uçuşla Şanlıurfa'ya gittiğini, geçen yıllarda şahit olmuştuk..

       Bana göre Yamaç Paraşütü, futbol, yüzme, güreş kadar önemli ve bu alanda Türkiye de söz sahibi olabiliriz..

       Benim gördüğüm küçük desteklerle büyük işlere imza atıla bilir..

       Sanmayın ki bu yazıyı :  MAHAVK Başkanı Mahmut Hopur, tanımam, hiç konuştuğumuzu hatırlamıyorum, oda beni belki gazeteci olarak bilir ama kendisi ile görüşmedim..

       Birkaç açıklamasını gazetelerde okuduğum oldu.. yakın arkadaşlarından dinlediğim oldu.. işin doğrusu tanışmakta istiyorum..

       Bu işle ilgilenmeye başladığım süreden bu yana Kahramanmaraş 37 yıl da bir yere gele bildi ama, bunu küçük bir destekle çok iyi boyutlara getirmek mümkün..

       Ufuk ve vizyonlu Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek, sanıyorum bun gençlerin elinden tutarak, çok kısa sürede farklı yerlere getirmek mümkün olur diye düşünüyorum..

       Niye olmasın Onikişubat Yamaç Paraşütü şenliği !..

       Önce bir il boyutunda yapalım , sonra, bölgeden gelecek paraşütçüleri ilimizde misafir ederek, başlaya biliriz.. otelcilerle görüştüm.. böyle bir şenliklere biz katkı veriz üç-beş oda ücretsiz vererek destek oluruz diyorlar..

      Görülen o ki : bir önder ve yönetici ile çok güzel işler yapıla bilir..

      Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek, bu konuya el atarsa Kahramanmaraş için güzel bir festival ve yarış heyecanını hep beraber yaşaya biliriz..

      Mesele olan ise : birlik olmak, birlikte güzel işlere imza atmaktır..

      Kahramanmaraş’ımız turizmden gereken payını alması gerekiyor.. bunun yolu da su sporlarıdır.. Yamaç Paraşütündedir..

      Bizden söylemesi.. Onikişubat havasında daha çok yamaç paraşütü görmek dileği ile..

      İyi günler..

     

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.