Yanan Gemide Çok Sayıda Türk Var

Yanan Gemide Çok Sayıda Türk Var
Türkiye’nin Pire Başkonsolosluğu, yanan gemide 54 Türk pasaportlu vatandaşın olduğunu ancak Avrupa ülkelerinde yaşayıp Alman ve İsviçre gibi ülkelerin pasaportlarına sahip Türk kökenliler olduğunu açıkladı.

- Türkiye’nin Pire Başkonsolosluğu, yanan gemide 54 Türk pasaportlu vatandaşın olduğunu ancak Avrupa ülkelerinde yaşayıp Alman ve İsviçre gibi ülkelerin pasaportlarına sahip Türk kökenliler olduğunu açıkladı.

Yunanistan'ın Patra Limanı'ndan İtalya'nın Ancona Limanına giderken yangın çıkan Norman Atlantic adlı feribotta yolcu olarak bulunan Türk pasaportluların sayısının 54 kişi olduğu açıklandı. Avrupa ülkelerinde yaşayan ve yaşadığı ülkenin pasaportuyla seyahat eden Türk kökenli vatandaşlar bulunuyor. 422 yolcu ve 56 kişilik mürettebatıyla Adriyatik Denizi'nde seyreden feribotta 54 Türk vatandaşının bulunduğu açıklanmıştı. Olayla ilgili açıklama yapan Alman Dışişleri Bakanlığı, yanan gemide 18 Alman vatandaşı olduğunu belirtirken Alman vatandaşı olan kişilerin kaçının Türk kökenli olduğu konusunda bir açıklama yapılmadı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.