Yangın tamamen kontrol altına alındı

Yangın tamamen kontrol altına alındı
Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Adrasan'da çıkan yangının 20 dakikada 1 kilometre yayıldığını ve söndürme ekiplerini zor kurtardıklarını söyledi.

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Adrasan'da çıkan yangının 20 dakikada 1 kilometre yayıldığını ve söndürme ekiplerini zor kurtardıklarını söyledi. Yangının tamamen kontrol altına alındığını da belirten Üzmez, risk taşıyan bir bölgenin kalmadığını, yangının Musa Dağı zirvesine taşındığını belirtti.

Antalya'nın Kumluca ilçesi Erentepe Mahallesinde 24 Haziran Cuma günü saat 12.40'ta başlayan orman yangını cumartesi günü Topbaş, Belenobası ve Üzümcü Mahallelerine yayılmıştı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle dün öğle saatlerinde tatil bölgesi Adrasan'a ve ardından Olimpos'a sıçramıştı. Ekipler, dün akşam saatlerinde Adrasan ve Olimpos yangınlarına, karşı ateş ile müdahale etti. Karşı ateş müdahalesi ile Adrasan, Erentepe ve Olimpos'un alt kısmındaki yangınlar kontrol altına alındı. Yangın, Musa Dağı zirvesinde devam ederken ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

"20 DAKİKADA 1 KİLOMETRE İLERLİYOR"

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ise yangını ve yangınla mücadele eden ekiplerini an be an Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı mobil izleme istasyonuyla yakından takip ediyor. Yangınların son durumuna ilişkin bir değerlendirmede de bulunan Üzmez, Kumluca taraflarında yangınla ilgili bir risk kalmadığını ancak her ihtimale karşı ekiplerin o bölgede de hazırda beklediğini söyledi.

Adrasan'da çıkan yangının 3 kilometrelik bir hat çizdiğini ve 20 dakikada rüzgarın etkisiyle 1 kilometre gibi büyük bir hızda ilerlediğini belirten Üzmez, "Adrasan bir uçtan bir uca 3 kilometre civarında. Şiddetli rüzgarın etkisiyle 20 dakikada 1 kilometre olarak ilerledi. Arkadaşlarımızın canını zor kurtardığı bir olaydı. En batı tarafında yerleşim yerleri ile ilgili herhangi bir sorun kalmadı, neredeyse söndürüldü. Yazır köyü doğu tarafında da karşı ateşle turizm bölgeleri ve oteller yanmaktan kurtarıldı. Şu anda risk taşıyan bir yer yok bunu can ve mal için söylüyoruz. Orman için ise ateşi Musa Dağı zirvesine taşıdık. Şu anda bin metrede 14 itfaiye arazözüm 8 helikopter ve 2 uçağım yangını söndürmeye çalışıyor. Herhangi bir rüzgar olmazsa sorun olmayacak. Şu anda iyiye gidiyor. Akşama doğru kesin sonuç almayı ümit ediyoruz" diye konuştu.

SABOTAJ ŞÜPHESİ

Yangında toplamda yaklaşık olarak 500 hektar alan zarar görürken, Üzmez, yangının çıktığı ilk günden bu yana üzerinde sıkça durulan sabotaj şüphesiyle ilgili olarak şunları kaydetti:

"Sabotaj durumunu bilemeyiz. Biz sadece söndürmeyle ilgileniyoruz. Yangının nerede çıktığını biliriz ama bunun kim tarafından yakıldığını savcılık soruşturmasıyla belirlenir. Erentepe tarafında 300 hektar, Aslantaş tarafında 40 hektar, Adrasan tarafında da 200 hektar civarında bir alanın zarar gördüğünü tahmin ediyoruz. Zaten bu yangınların ardından ihaleyle yeniden dikilerek geri kazandırılacak" dedi.

Yangın tamamen kontrol altına alındı

Yangın tamamen kontrol altına alındı

Yangın tamamen kontrol altına alındı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.