Yaralı Şahine Platin Takıldı

Yaralı Şahine Platin Takıldı
Bursa’da üç yaralı şahin son anda bulunarak hayata döndürüldü.Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hayvanseverler tarafından bulunan yaralı iki şahine sahip çıktı. Şahinlerden biri takılan p...

Bursa’da üç yaralı şahin son anda bulunarak hayata döndürüldü.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hayvanseverler tarafından bulunan yaralı iki şahine sahip çıktı. Şahinlerden biri takılan platinle uçabilecek, ancak diğeri kanadını tamamen kaybettiği için uçamayacak.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mürsel Büyükçoban, şahinlerden birinin kanadının kırık halde, diğerinin ise kanadını tamamen kaybetmiş halde farklı bölgelerden kendilerine getirildiğini belirtti. Büyükçoban, “Merkezimize gelen şahinlerden bir tanesi kanat kırığıyla geldi. Kanadına platin takıldı. Ama diğer şahin kanadını kaybetmiş durumda. Muhtemelen bundan sonra uçamayacak” dedi.

Ateşli silahla yaralanarak sol kanadı kırılan şahini ameliyat eden Veteriner Dr. Ayşe Yazıcı, şahinin vücudunda üç saçma bulunduğunu kaydetti.

Yaralı şahinler, tedavilerinin tamamlanmasının ardından Karacabey Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine teslim edilecek.

YARALI ŞAHİNİ TAKSİCİLER KURTARDI

Bu arada Karacabey ilçesinde taksicilik yapan Atilla Aşkın ile Sezer Dörter de yaralı bir şahin buldu. Uluabat köyünde hareketsiz duran şahini gören Aşkın, hemen arkadaşı Dörter’e haber vererek yardım istedi. Birlikte kızıl şahinin yanına giden taksiciler, yaralı hayvanı incitmeden yakalayarak kutu içinde taksi durağına getirdi. Burada hayvanın vücudunda yara izi göremeyen taksiciler, iç kanama veya zehirlenme ihtimalini düşünerek yetkililere haber verdi. Durağa gelen görevliler, yaralı şahini teslim alarak rehabilitasyon merkezine götürdü. Yaralı şahinin tedavi altına alındığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.