Yaralı Şahine Şefkat Eli

Yaralı Şahine Şefkat Eli
Arazi incelemesine giden ziraat mühendisi yolda bulduğu yaralı şahini, Elbistan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’ne teslim etti.

Arazi incelemesine giden ziraat mühendisi yolda bulduğu yaralı şahini, Elbistan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’ne teslim etti.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde görev yapan Ziraat Mühendisi Ramazan Ceran, arazi incelemesine giderken yolda bulduğu yaralı şahini, Elbistan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’ne teslim etti. 

  Ziraat Mühendisi Ramazan Ceran, ilçede arazi incelemesi sırasında yol kenarında yaralı bir şahin olduğunu gördü. Hareketsiz bir şekilde yatan şahini inceleyen Ceran, hayvanın kanadından yaralandığını ve uçamadığını anladı. Ceran, yaralı şahini aracına alarak Elbistan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’ne getirdi. Yaralı şahinin ilk tedavisi Elbistan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği Müdür Vekili Ahmet Yanar tarafından yapıldı.

  Ziraat Mühendisi Ramazan Ceran, yaralı şahini sağlığına kavuşması ve ait olduğu doğaya salınması için getirdiğini kaydetti. Ceran, “Bu şahini arazi incelemesi sırasında fark ettim. İlk incelememde yaralı olduğunu anladım. Şimdi de ilgili şefliğe getirdim. Buradaki yetkililer de gerekli tedaviyi yapacaklar. İnşallah en kısa zamanda iyileşir ve ait olduğu doğaya tekrar döner” dedi.

  Elbistan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği Müdür Vekili Ahmet Yanar ise şahinin yarasının kanadında olduğunu belirtti. Yanar, “Yaralı olarak bize getirilen şahinin ilk tedavisini burada yaptık. Daha sonra Kahramanmaraş’a göndereceğiz. Ramazan Ceran'e duyarlılığından dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

  Yaralı şahin, tedavisinin ardından muhafaza altına alındı.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.