Yardıma muhtaçların umut kapısı

Yardıma muhtaçların umut kapısı
Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Kahramanmaraş’ta bugün” gazetesinin 10 Aralık 2016 tarihli Cumartesi günkü sayısı “Yardıma muhtaçların umut kapısı” manşetiyle çıktı.

Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Kahramanmaraş’ta bugün” gazetesinin 10 Aralık 2016 tarihli Cumartesi günkü sayısı “Yardıma muhtaçların umut kapısı” manşetiyle çıktı.

İşte haberin ayrıntıları;

Kahramanmaraş’ta yardıma muhtaç vatandaşların ‘umut’ kapısı olan Saçaklızade Vakfı üniversite öğrencilerine burs desteğinin ardından ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrencileri de giydirdi. 750 yardıma muhtaç öğrencilerin yüzü Saçaklızade vakfı ile güldü.

“İNSANA YATIRIM YAPIYORUZ”

Saçaklızade Vakfı, hayır kapılarını yine ardına kadar araladı ve 750 öğrenciyi tepeden tırnağa giydirdi. Vakıf tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği yardıma muhtaç öğrencilere kışlık bot, mont, kaban ve tişört gibi giyim yardımı yapıldı. Dün Saçaklızade Vakfı’nın ek binasında yapılan yardımların ardından öğrenciler de öğretmenler ve okul müdürleri de mutlu ayrıldı. Birinin bir ihtiyacını karşılamanın kendilerini mutlu ettiğini belirten Saçaklızade Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Demirdöğen, “Vatanını, milletini, bayrağını seven insanlar yetişsin, dinine milletine hizmet eden insanlar yetişsin. Bizim amacımız budur bu yüzden hep insana yatırım yapıyoruz” dedi.

YARDIMLAR HER YIL YAPILIYOR

Saçaklızade Vakfı’nın öğrencilere olan giyim yardımlarının her yıl yapıldığını belirten Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, 25 okuldan 750 öğrencinin yardımlardan faydalandığını söyledi. Akküncü şöyle konuştu: “Okullarımızdan durumu iyi olmayan öğrencileri belirliyoruz. Bugün de burada 25 okuldan 750 öğrenciye yardım alıyoruz. Okul müdürlerimiz ayakkabı numarasından boy ölçüsüne kadar hepsini aldılar. Gelebilen okul müdürlerimiz yardımları yerinde alıyorlar. Gelemeyen öğrencilerimiz için de yardımlar bizzat okullarına ulaştırılıyor. Biz sadece vesile olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Kahramanmaraş’ta veren elle alan el arasında köprü vazifesi gören Saçaklızade Vakfı yardıma muhtaç vatandaşların umut kapısı olmaya devam ediyor. Vakıf son olarak 750 ilk ve orta dereceli öğrenciyi tepeden tırnağa giydirdi.

Gelecek nesillere yapılan bu yarımların aslında bu ülkenin geleceğine yapıldığını kaydeden Saçaklızade Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Demirdöğen, giyim yardımlarına ilişkin gazetemize şu değerlendirmelerde bulundu: “Şuan da biz 750 öğrenciye kışlık bot, mont dağıtıyoruz. Biz milli eğitim müdürlüğüne müracaat ediyoruz. Öğrencilere yardım etmek istiyoruz, diyoruz. Milli eğitim müdürlüğü de okul müdürleri ile istişare ediyor. Onlardan sayıları ve ayakkabı numaralarını alıyoruz ve her sene bu hizmet oluyor. Biz bundan dolayı Milli Eğitim Müdürlüğümüze, öğretmenlerimize, okul müdürlerimize, sanayicilerimize, esnafımıza çok teşekkür ediyoruz.” Öğrencilere yapılan yardımları teslim alamaya gelen Dadağlı Ortaokulu Müdürü Muzaffer Türkön, yardımlar için şunları söyledi: “Başta Saçaklızade Vakfı olmak üzere tüm iş adamlarına hayırlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Biz, bu tür yardımlara bir vesileyiz. Biz, elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize bayağı bir yardım yaptılar. Çok teşekkür ediyoruz.” Genç Osman Ortaokulu Müdürü Harun Kara ise yardıma muhtaçlar için bir umut kapısı olan Saçaklızade Vakfı’nın öğrencilere yaptığı giyim yardımına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Eğitim, kültür, aşevi olarak ön planda olan vakfımız, bu sene de fark yaratarak öğrencilerimizi düşündü. Öğrencilerimize bot ve mont verdi. Sadece bizim okuldan 50 öğrenciye verdi. Vakfın yönetimine, iş adamlarına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

HAYIR MARKETİ SÜREKLİ AÇIK

Saçaklızade Vakfı yapmış olduğu ve yapmaya devam ettiği yardımlarla hem yardıma muhtaç vatandaşların hem de medyanın ilgisini yakından çekiyor. Öğrencilere burs desteğinin yanında giyim yardımı da yapan Saçaklızade Vakfı, maddi imkânsızlıklarla boğuşan sivil vatandaşlara da hayır marketinden giyim ve gıda yardımı yapıyor. Yardım talebinde bulunan vatandaşlar olduğunda vakıf personelinin bunları ziyaret ettiğini ve bir değerlendirme yaptıklarını kaydeden Saçaklızade Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Demirdöğen, vakıf personelinin “yardım alabilir” şeklinde karar vermesinden sonra bu ailelerinin hayır marketinden ihtiyaçları doğrultusunda yararlandığını söyledi. Yardım yapanların yardımlarını vakfın ek binasında topladıklarını ve gelen yardıma muhtaç vatandaşların giyim ve gıda gibi ihtiyaçlarını buradan karşıladığını aktaran Demirdöğen, hayır marketinin 0-6 yaş çocuk gurubundan 65 yaş üstü yetişkinlere kadar hizmet verdiğini vurguladı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.