Yarın Bisiklet Teslim Töreni Düzenlenecek

Yarın Bisiklet Teslim Töreni Düzenlenecek
Fiziksel aktiviteyi teşvik için Sağlık Bakanlığı tarafından 5, 6 ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersi açan ve bisiklet modülü dersi uygulayan ortaokullara yarın bisiklet dağıtılacak....

Fiziksel aktiviteyi teşvik için Sağlık Bakanlığı tarafından 5, 6 ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersi açan ve bisiklet modülü dersi uygulayan ortaokullara yarın bisiklet dağıtılacak.

Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Resmi Gazete’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ doğrultusunda çocuklara ve gençlere düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemi üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için Bakanlığımız tarafından Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde 5. 6. ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan veya ‘bisiklet modülü’ dersini uygulayan okullara protokol ile bisiklet desteği sağlanacaktır. İlimizde de Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ‘Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması İş Birliği Protokolü’ imzalandı” denildi.

Açıklamada, protokol kapsamında dağıtımı yapılacak bisikletler için yarın saat 10.00’ da Kongre Kültür Merkezi önünde ‘Bisiklet Teslim Töreni’ düzenleneceği kaydedildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.