Yarışacak Filmler Belli Oldu

Yarışacak Filmler Belli Oldu
51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’na seçilen filmler belli oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ol...

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’na seçilen filmler belli oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, Türk sinemasının ünlü yönetmenlerinin filmleri bir arada yer alacak. Prömiyer yapma şartının kaldırılması üzerine 57 uzun metrajlı film 51’inci Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’ne başvuruda bulundu. Alin Taşçıyan, Atalay Taşdiken, Serkan Çakarer ve Sevin Okyay’dan oluşan jüri tarafından yapılan ön eleme sonucu 57 film arasından 12 film yarışmaya seçildi. 12 film 14 dalda Altın Portakal’ın yanı sıra SİYAD, Film-Yön ve İzleyici ödülleri için de yarışacağı bildirildi. Yarışmaya katılan 12 filmden beşinin aynı zamanda En İyi İlk Film ödülüne de aday olarak gösteriliyor.

Yarışma seçkisinde bu yıl Türkiye’yi uluslararası alanda temsil etmiş filmlerin Türkiye prömiyerleriyle ilk kez izleyici karşısına çıkacağı belirtilirken aynı zamanda yeni yapımların da dünya prömiyerlerinin sahneleneceği duyuruldu.

ALTINPORTAKAL’IN 12 FİLMİ

51. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na katılmaya hak kazanan filmler ise şöyle:

“Balık / Derviş Zaim, Çekmeköy Underground / Ayşim Türkmen Keskin, Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku / Çiğdem Vitrinel, Guruldayan Kalpler / Ömer Uğur İtirazım Var / Onur Ünlü, İyi Biri /Ayhan Sonyürek, Klama Dayika Min - Annemin Şarkısı / Erol Mintaş, Kumun Tadı / Melisa Önel, Kuzu / Kutluğ Ataman , Neden Tarkovski Olamıyorum / Murat Düzgünoğlu, Oflu Hoca’yı Aramak - O.H.A. / Osman Levent Soyarslan, Sivas / Kaan Müjdeci”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.