‘Yaşadığım Gezegeni Öğreniyorum’ Projesi

‘Yaşadığım Gezegeni Öğreniyorum’ Projesi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından yürütülen TÜBİTAK destekli 3 aşamalı “Yaşadığım Gezegeni Öğreniyorum-IV” projesinin 2. aşaması kapanış toplantısı ile sona erdi.Atakum’da bir otelde yapılan...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından yürütülen TÜBİTAK destekli 3 aşamalı “Yaşadığım Gezegeni Öğreniyorum-IV” projesinin 2. aşaması kapanış toplantısı ile sona erdi.

Atakum’da bir otelde yapılan etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Yavuz Bayram, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Hüseyin Kalkan, proje ekibi ve Türkiye’nin çeşitli ilköğretim okullarından gelen proje paydaşları öğretmenler katıldı.

“ASTRONOMİ ÜZERİNDEN DOĞA BİLİMLERİNİ ÖĞRETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Proje hakkında kısa bilgi veren Kalkan, “Yaşadığım Gezegeni Öğreniyorum diye başladığımız proje bilimi topluma indirgemeyi amaçlayan bir toplum projesidir. TÜBİTAK tarafından 4. defa destekleniyor. Bu projemize 4 yıldır ilköğretim 7. sınıf düzeyinde öğrenciler, Türkiye’nin her yerinden katılan ilköğretim öğretmenleri ve üniversite öğrencileri üçer günlük bilim okulu biçiminde projemize katılıyorlar. Bilimin temellerini öğrenmeye çalışıyorlar. Astronomi üzerinden doğa bilimlerini öğretmeye çalışıyoruz” dedi.

“BİR ŞEYLERİ DERT EDİNMİŞ ÖĞRETMENLER”

Öğretmenlere hitaben bir konuşma yapan Bayram, “Öğrencilerine bir şeyler anlatmak için Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen arkadaşlarımız var. Bir şeyleri dert edinmiş öğretmenler var aramızda. Bu bizim için çok değerlidir. Öğrencilerimize de ilham olacaktır. Çünkü önemli olan sizin kendi bildiğiniz değildir; önemli olan bir şey anlatmak derdinde olan öğretmendir. Buraya katılmakla bir derdi taşıdığınızı göstermektesiniz. Burada en önemli paydaş sizlersiniz” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları destekleme programı kapsamında 30 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında ilköğretim branş öğretmenlerine yönelik düzenlenen “Astronomi Bilim Okulu” öğretmenlere katılım sertifikası verilerek tamamlandı.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ) TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN TÜBİTAK DESTEKLİ 3 AŞAMALI “YAŞADIĞIM GEZEGENİ ÖĞRENİYORUM-IV” PROJESİNİN 2. AŞAMASI KAPANIŞ TOPLANTISI İLE SONA ERDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.