Yaşam Boyu Öğrenme Derneği İlk Proje Desteğini Aldı!

Yaşam Boyu Öğrenme Derneği İlk Proje Desteğini Aldı!
Kasım 2013 tarihinde kurulan Yaşam Boyu Öğrenme Derneği (ELLAS) (European Life Learning Association) Zafer Kalkınma Ajansı'ndan ilk proje desteğini aldı.

- Kasım 2013 tarihinde kurulan Yaşam Boyu Öğrenme Derneği (ELLAS) (European Life Learning Association) Zafer Kalkınma Ajansı'ndan ilk proje desteğini aldı.

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şule Uygur Başkanlığında kurulan Yaşam Boyu Öğrenme Derneği "Öğrenmenin Yaşı ve Zamanı Yoktur" projesiyle Zafer Kalkınma Ajansı'ndan ilk hibe desteğini aldı.

Uygur, "Öncelikle yerel olarak toplumun dezavantajlı kesimlerine ulaşmak ve üyelerimiz vasıtasıyla Manisa genelinde bir dizi etkinliklerle farkındalık oluşturmak istiyoruz. Avrupa Birliği, Dünya Bankası ve çeşitli uluslararası kuruluşların hibe desteklerinden faydalanmayı amaçlıyoruz" dedi.

Yaşam Boyu Öğrenme Derneği Başkanı Şule Uygur, "Türkiye’de ve Avrupa Birliği ülkeleri ile ortak kültür, sanat, eğitim, çevre ve sağlık ile ilgili faaliyetleri yürütmek, Mesleki ve Girişimcilik kursları ve faaliyetleri düzenlemek, bu konuda toplumsal bilinci arttırmak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur. Henüz çok yeni bir sivil toplum kuruluşu olan derneğimiz, AB Projelerinin aktörü olmak konusuna azami seviyede önem vermekteyiz. Bu bağlamda; derneğimiz bünyesindeki üyelere yönelik Proje Yazma ve Yürütme konusunda; kişisel gelişimlerini arttırmak ve TR 33 Bölgesinde yer alan ilimiz Manisa’nın eğitim kalitesini daha da geliştirmek maksadıyla bu proje çalışmasının yapılmasına gerek duyulmuştur" şeklinde konuştu.

EĞİTİM SERTİFİKASI VERİLECEK

Bir hafta sürecek olan eğitim çalışmasında, Uluslararası Fon Kaynakları Hakkında Genel Bilgi, AB Destekleri Hakkında Genel Bilgi ve AB Gençlik Programına Giriş, AB Erasmus + Plus Programı’ndan Kimler, Nasıl Yararlanabilir? Proje Döngüsü Yönetimi Nedir?,Mantıksal Çerçeve Matrisi Nedir?, Proje Bütçesi Nasıl Hazırlanır?, Proje Yazarken Yapılan Genel Hatalar Nelerdir?, Erasmus + Plus Programından Nasıl Daha Etkili Faydalanabiliriz? sorularına cevap aranacak. Değinilen süre kadar eğitime katılan katılımcılara ‘’Katılım Sertifikası’’ düzenlenecek. Eğitimlerin, 1 uzman tarafından 1 hafta boyunca; 25 kişilik katılımcı grubuna hafta içi 5 gün, günde 6 saat (toplam 30 saat); olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor.

YAŞAM BOYU ÖĞRENME DERNEĞİ İLK PROJE DESTEĞİNİ ALDI!

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.