Yaşamak İçin 10 Bin Liraya İhtiyacı Var

Yaşamak İçin 10 Bin Liraya İhtiyacı Var
Bursa’da, ortaokul 8. sınıf öğrencisi Samet Töre (14), 6 aydır lösemiyle mücadele ediyor. Töre ailesi, Almanya’da yapılacak ilik testi için gereken 10 bin lirayı bulamazken, Fenerbahçe hayranı Samet,...

Bursa’da, ortaokul 8. sınıf öğrencisi Samet Töre (14), 6 aydır lösemiyle mücadele ediyor. Töre ailesi, Almanya’da yapılacak ilik testi için gereken 10 bin lirayı bulamazken, Fenerbahçe hayranı Samet, "Yaşamak, iyi bir eğitim alıp ülkeme hizmet etmek istiyorum” dedi.

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde ikamet eden Mustafa ve Nuray Töre çiftinin 14 yaşındaki çocukları Samet Töre’ye geçen temmuz ayında ’lösemi’ teşhisi konuldu. Samet’e uygun ilik için arayışa giren aile, ortanca çocukları Ahmet’in (10) iliğinin ağabeyine uygun olduğunu tespit etti. Doktorlar, Samet’in ilik nakline hazırlanması için evvela kemoterapi yapılması gerektiğini bildirdi. Son 5 ayın 4 ayında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Hemotoloji Bölümü’nde yatarak tedavi gören Samet’ten alınan iliğe yapılacak tahlil için 10 bin liraya ihtiyaç duyuluyor.

Töre ailesi, Samet’ten alınan ilik numunesinin Almanya’da yapılacak Oncotype-Dx testi için gereken 10 bin lirayı aradan geçen zamana rağmen temin edemeyince dün yine doktorlarla görüştü. Doktorlar, "Tahlil için gerekli parayı hemen bulmanız gerekiyor. 2 Ocak Cuma gününe kadar numuneleri göndermemiz gerekiyor. Samet’in yaşayabilmesi için bu tahlilin yapılması şart" açıklamasında bulundu.

SAMET: "FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARLA BULUŞMAYI ÇOK İSTEDİM"

Hastalığına teşhis konulmasının ardından eğitim hayatını sürdürmek isteyen Samet Töre, vaktinin büyük bölümünü hastanede geçirdiği için bu sene Şehit Jandarma Çavuş Erman Aydın Ortaokulu’na gidemedi. 8. sınıf öğrencisi olan Samet, Milli Eğitim Bakanlığı’na müracaat ederek ’evde eğitim’ uygulamasına dahil oldu. Geçtiğimiz ay yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) Sınavı’na da giren Samet Töre, 120 sorudan sadece 15’ini yanlış cevapladı. Arkadaşlarından ayrı kaldığı için üzüldüğünü belirten Samet Töre, "5 aydır büyük sıkıntı yaşıyorum. Hayatım ev ile hastane arasında geçiyor. Tedavimin sürmesi için bu tahlilin yapılması lazımmış. Söyleyeceğim tek şey; yaşamak istiyorum, iyi bir eğitim alıp ülkeme ve milletime hizmet etmek istiyorum" diye konuştu.

Babasının bir arkadaşının müracaatı üzerine Fenerbahçe, Samet’e özel yaptırdığı formayı göndermiş. Hayatında Fenerbahçe’nin ayrı bir yerinin olduğunu söyleyen Samet, "Hayatım boyunca Fenerbahçeli futbolcularla buluşmayı çok istedim. özellikle kaptan Emre Belözoğlu’nu çok seviyorum. Hastalıkla mücadele ediyorum, ama Fenerbahçe’nin hayatımda ayrı bir yeri var. Şimdilik formayla Fenerbahçe sevgimi avutuyorum. Ama kaptan Emre ile buluşup, sohbet etmeyi çok istiyorum" diye konuştu.

“EVLADIM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERİYOR”

Samet’in eğitimini sürdürmek istediğini belirten anne Nuray Töre, "Hayırseverlere ve devlet yetkililerine sesleniyorum, evladım gözümüzün önünde eriyor. Lösemi tedavisinin sürmesi için gerekli tahlilin bir an önce yapılması lazım. Maalesef Türkiye’de bu test yapılmıyormuş. Çalmadığımız kapı kalmadı. Valilik, kaymakamlık, vakıflara müracaat ettim. Ancak bir çare çıkmadı. Dün doktorlarla görüştük, en geç önümüzdeki cuma gününe kadar tahlilin Almanya’ya gönderilmesi gerekiyormuş. Eşim bir dükkanda bin lira maaşla çalışıyor. Üç çocuğumuz var. Samet’e uygun ilik kardeşi Ahmet’te çıktı. Ancak önce kemoterapi uygulanması lazım" dedi.

ONCOTYPE TESTİ NEDİR?

Kanserin nüksetmesinde rol oynayan 21 genin tümörde varlığını araştırarak tekrar riskini belirleyen bir test. Bu testin sonucunun düşük çıkması durumunda hasta düşük riskli kabul edilerek kemoterapi yerine sadece hormonoterapi uygulanıyor. Yüksek skor elde edilmesi durumundaysa, hastanın fayda göreceği düşünülerek kemoterapi uygulanıyor ve ardından hormonoterapiye geçiliyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.