Yaşar Gölcü İlkokulu “Engelleri Aşan Okul” projesine imza atıyor

Yaşar Gölcü İlkokulu “Engelleri Aşan Okul” projesine imza atıyor
Dulkadiroğlu ilçesi Doğukent Mahallesinde bulunan Yaşar Gölcü İlkokulu “Engelleri Aşan Okul” projesine imza atıyor.

Dulkadiroğlu ilçesi Doğukent Mahallesinde bulunan Yaşar Gölcü İlkokulu “Engelleri Aşan Okul” projesine imza atıyor. “Engelleri Aşan Okul” projesi kapsamında, Dulkadiroğlu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Yaşar Gölcü İlkokulu’nda 3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinliği gerçekleştirildi.

  Etkinlik süresince engellilerin karşılaştıkları zorluklar, onların desteklenmesi konusunda yapılabilecek şeyler konuşuldu. Öğrencilerin engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara karşı empati becerisi geliştirmeleri, onların neler hissettiklerini anlayabilmeleri adına; seçilen öğrenciler tarafından görme, işitme ve yürüme engelli bireyler canlandırıldı.

 “Engelleri Aşan Okul”  projesi hakkında bilgi veren okul müdürü Bekir Güneşlice: “Risk faktörü taşıyan çocuklar için kaybedilen her an ciddi önem taşımaktadır. Erken tanı ve müdahale ile bu çocuklar günlük hayata entegre olma konusunda önemli gelişmeler kaydetmektedirler. Yaşar Gölcü İlkokulu olarak bizler bu düşünceden hareketle “Engelleri Aşan Okul” projesine imza atmış bulunuyoruz. Bu projeyi okulumuzda başlatmış olmaktan dolayı çok memnunum.” dedi.

imag0689.jpg

Southern Unıversty (Rusya) ve  Near East University (Kıbrıs) üniversitelerinde doktora yapan, Özel eğitim uzmanı,  proje tasarımcısı Mehmet Küçükgöz: “Okulumuzun hinterlandı içerisinde yer aldığı Dulkadiroğlu ilçesinin imkânları göz önüne alındığında sosyal, kültürel ve ekonomik alandaki yetersizlikler eğitim alanında birçok aksaklığa neden olmaktadır. Bu proje ile risk faktörü taşıyan, özel eğitime ihtiyacı olabilecek bütün çocukları erkenden belirleyerek; onların gelişimlerini desteklemede, en kritik dönemlerinde bireysel yetersizliklerine uygun eğitsel ortam ve programın düzenlenmesini, ailelerin ve öğretmenlerin eğitim seminerlerine alınmasını ve çevre farkındalığının oluşturulmasını, akran paylaşımlarının yükseltilmesini amaçlamaktayız.  Hazırlamış olduğumuz bu proje ilçe, il ve ülke için örnek bir uygulama teşkil edebilecek niteliktedir.” dedi.

imag0697.jpg

 Projenin koordinatörü Zahide Karaköse: “Başlatmış olduğumuz bu proje ile engelleri aşıp, gönüllere ulaşmayı hedefliyoruz. Risk faktörü taşıyan öğrencilerimize, onların ailelerine ve eğitimlerinde görev alan öğretmenlerine içinde bulundukları bu zorlu süreçte hep destek olacağız, projemiz başta okulum olmak üzere etki ettiği her yerde çok güzel sonuçlar doğuracaktır. ” dedi.

 3 Aralık Engelliler Günü etkinliği sonunda öğrencilere “ Hayatı Paylaşmaya Engel Yoktur” temalı yaka kartı ve broşürler dağıtıldı.

imag0708.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.