Yaşlı Çifti Soba Ayırdı

Yaşlı Çifti Soba Ayırdı
Bursa’da yaşlı bir adam, ısınmak için yaktığı kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Olay, 30 Kasım’da merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi 6. Çam Sokak üzer...

Bursa’da yaşlı bir adam, ısınmak için yaktığı kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Olay, 30 Kasım’da merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi 6. Çam Sokak üzerindeki tek katlı bir evde meydana geldi. 3 yıldır diyaliz rahatsızlığı sebebiyle tedavi gören karısı Nazire Yılmaz ile birlikte yaşayan 58 yaşındaki Satılmış Yılmaz, havanın soğuması üzerine kömür sobasını yakarak ısınmak istedi. Bir müddet sonra sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Satılmış Yılmaz, başının dönmeye başlaması üzerine karısına seslenerek yardım istedi. Eşinin getirdiği şerbeti içen yaşlı adam, odaya sinsice yayılan gazı solumaya devam etti. Tansiyonunun düştüğünü zanneden Nazire Yılmaz da kendisi için bir bardak tuzlu ayran yaparak içti. Ardından sobanın tüttüğünü gören Nazire Yılmaz, kocasından da kendi odasına gelerek yatmasını istedi.

Lavaboda elini yüzünü yıkadıktan sonra hasta olan karısını rahatsız etmek istemeyen Satılmış Yılmaz, yine sobanın bulunduğu odaya girerek yatağına uzandı. Sabah ziyarete gelen yakınları tarafından baygın halde bulunan Satılmış Yılmaz hemen Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı için Muradiye Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Yılmaz, günlerdir süren ölüm kalım savaşına yenik düştü.

İkisi de rahatsızlıklarından dolayı 3 ayda bir aldıkları maaşla geçinmeye çalışan anne babasına yardım için bir fabrikada çalışan Zülfiye Yılmaz’ın ise olay günü evde olmadığı ortaya çıktı. Maddi durumu iyi olmayan Satılmış Yılmaz’ın ölümü, karısı ve kızı ile diğer yakınlarını yasa boğdu.

Başından geçenleri göz yaşlarıyla anlatan Zülfiye Yılmaz, bu hadiseden sonra annesinin de yıkıldığını söyledi. O gün havada lodos olmadığını söyleyen Yılmaz, “Annem gece yarısı babamın seslenmesi üzerine yanına gitmiş. Rahatsızlandığını görünce şerbet içirmiş. Odayı havalandırıp içerideki dumanı çıkarmış. Annem hasta olduğu için babamla ayrı odalarda yatıyorlardı. Ona soba yasaktı. Annem yağlı radyatörle ısınıyordu” dedi.

Yaşlı adamı evde baygın halde bulan akrabaları Mehmet Tongal ise, hemen durumu sağlık ekiplerine bildirdiklerini anlattı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.