Yaşlı Kadın Yunusemre Belediyesi İle Güvende

Yaşlı Kadın Yunusemre Belediyesi İle Güvende
Harabe bir evde yaşam mücadelesi veren 88 yaşındaki Yıldız Badire Alaca’ya, Yunusemre Belediyesi yardım eli uzattı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri yaşlı kadını evinden alarak hastanede tedavisini ve vücut temizliğini yaptırıp, huzurevine yerleşti

- Harabe bir evde yaşam mücadelesi veren 88 yaşındaki Yıldız Badire Alaca’ya, Yunusemre Belediyesi yardım eli uzattı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri yaşlı kadını evinden alarak hastanede tedavisini ve vücut temizliğini yaptırıp, huzurevine yerleştirdi.

Uzun yılardır Yunusemre ilçesi Mutlu Mahallesinde harabe bir evde hayatta kalma mücadelesi veren 88 yaşındaki Yıldız Badire Alaca’ya Yunusemre Belediyesi sahip çıktı. Bir ihbar üzerine harekete geçen Yunusemre Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri yaşlı kadının kaldığı evine gitti. Kedi ve köpeklerle aynı evi paylaşan aynı zamanda alzheimer hastalığı sebebiyle zor günler geçiren yaşlı kadın Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli Hüseyin Sarı ve 112 ekipleri tarafından ikna edilerek tedavi için hastaneye götürüldü.

İlk olarak Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine götürülen yaşlı kadın akli dengesi ve psikolojik durumu incelendikten sonra Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesinde bütün tahlilleri yapılan Badire Alaca’nın gerekli tedavileri tamamlanıp sağlık raporu çıkarıldı. Yaşlı kadın, temizlik ve vücut bakımı yapıldıktan sonra yeni elbiselerini giydi.

Manisa'daki farklı huzurevleriyle yapılan görüşmelerin ardından yaşlı kadın Turgutlu’da Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı huzurevine götürüldü. Yıldız Badire Alaca'nın, Yunusemre Belediyesinin girişimleriyle huzur içinde yaşamını sürdüreceği huzurevine ilk adımını atarken oldukça sevinçli olduğu görüldü.

YAŞLI KADIN YUNUSEMRE BELEDİYESİ İLE GÜVENDE

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.