Yaşlı Kadının 74 Bin Lirasını Bankacı Kurtardı

Yaşlı Kadının 74 Bin Lirasını Bankacı Kurtardı
Adana’da, 45 yıl önceki düğününde kocasından hatıra kalan 18 bin lira değerindeki altınlar ile 10 bin 250 lira değerindeki doları kendi eliyle sahte polise veren kadın, bankadaki 74 bin lira parasını...

Adana’da, 45 yıl önceki düğününde kocasından hatıra kalan 18 bin lira değerindeki altınlar ile 10 bin 250 lira değerindeki doları kendi eliyle sahte polise veren kadın, bankadaki 74 bin lira parasını da dolandırıcılara vermek istediği an banka görevlisinin uyanıklığı sayesinde parasını kaptırmaktan kurtuldu.

Olay, Çukurova ilçesinin Huzurevleri mahallesinde 27 Temmuz günü meydana geldi. İddiaya göre, kocası 3 yıl önce hayatını kaybeden, okuma-yazma bilmeyen 63 yaşındaki Melahat Ekmekçi’nin saat 09.00 sıralarında ev telefonu çaldı. Telefonu açtığında karşısındaki kişi kendisini başkomiser olarak tanıtarak önce sakin olması gerektiğini, internet üzerinden hırsızların bankadaki paralarını çalmaya çalıştığını söyledi. Melahat Ekmekçi, başkomisere inanmayarak, "Öyle bir şey olmaz ben sana inanmıyorum" dedi.

Ekmekçi’nin bu kez cep telefonu çaldı. Ekmekçi, telefonu açtığında arayan kişi kendisinin başsavcı olduğunu, başkomiserin doğru söylediğini kendisini hırsızların elinden kurtarmak için gizli operasyon yaptıklarını, bankadaki paralarını kurtarmaya çalıştıklarını söyledi. Yaşlı kadın savcıya da inanmayarak bağırınca sahte savcı, "Ben devletin savcısıyım bana bağıramazsın gelir seni cezaevine attırırım. Biz seni hırsızların elinden kurtaracağız, paranı koruma altına alacağız, sonra sana geri vereceğiz, şimdi bu hırsızlar senin evine gelecek evdeki altın ve paralarını alacak hemen evdeki altınları ve paraları vereceğimiz adrese getir yoksa bütün para ve altınların gidecek" diye bağırdı.

Yaşlı kadın, savcı sandığı kişinin bağırmasıyla korkarak, evdeki 10 bin 250 lira değerindeki dolar ve 45 yıl önce düğünde takılan ve bu zamana kadar satmadığı 18 bin lira değerindeki altınları yanına alarak verilen adrese gitti, elinde telsiz olan ve yanına yaklaşan kişiye altın ve paraları verdi. Şahıs bunları alıp yaşlı kadına "Bankaya gidip oradaki dolarları çekip onları da bize ver çabuk" diye bağırdı.

Bunun üzerine kadın bankaya giderek 74 bin lira parasını çekmek istedi. Ancak banka görevlisi kadın, yaşlı kadının dolandırıldığını anlayarak parayı vermeyip polisi aradı. Kısa sürede polis olay yerine gelerek kadına dolandırıldığını söyledi. Dolandırıcılara 28 bin 250 lira kaptıran kadın banka görevlisi tarafından uyarıldığı için 74 bin lirayı dolandırıcılara vermekten son anda kurtuldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.