Yaşlı Varis Hastalarına Buharlı Çözüm

Yaşlı Varis Hastalarına Buharlı Çözüm
Bir süredir Türkiye’de uygulanan buhar tedavisi yönteminden ileri yaş ve ilave risk faktörleri olan varis hastaları da faydalanabiliyor.Varis genç yaştan itibaren hem kadınları hem de erkekleri tehdit...

Bir süredir Türkiye’de uygulanan buhar tedavisi yönteminden ileri yaş ve ilave risk faktörleri olan varis hastaları da faydalanabiliyor.

Varis genç yaştan itibaren hem kadınları hem de erkekleri tehdit eden ciddi bir hastalık. Tedavi edilmezse damar içi iltihaplara, akıntılı kötü kokulu yaralara hatta akciğere pıhtı atması sonucu ani ölümlere dahi neden olabiliyor. Erken evrede ve genç yaşlarda pek çok tedavi seçeneği mümkünken, yaş ilerledikçe eklenen ilave risk faktörlerinden dolayı tedaviler de mümkün olamıyor. Ancak Avrupa’da geliştirilen ve 2 yıldır Türkiye’de de uygulanan buhar tedavisi yöntemi ileri yaştaki ameliyat riski bulunan hastalarda da uygulanabiliyor.

Buhar tedavisi ile ileri yaştaki varis hastalarında da başarılı sonuçlar aldıklarını ifade eden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Kalko, ”Bu yöntem Avrupa’da ilk olarak kanser tedavilerinde kullanılıyordu. Daha sonra varisler için uygulanmaya başlandı. Damarın içine steril sıcak su buharı püskürtülerek uygulanan yöntem klasik tekniklerin yan etkilerinden de koruyor. İsteğe göre lokal, spinal ya da genel anestezi altında steril ortamda yapılan bir operasyon. Kişi aynı gün taburcu olabiliyor. Özellikle ince çaplı ve eğrilikler olan damarlarla beraber tüm varis sorunlarında da uygulanabilir olması büyük avantaj sağlıyor. Buharı Tedavisi lazere göre yan etkileri çok daha az bir yöntem” dedi.

Uygulama sonrası dikkat edilmesi gerekenlere de değinen Prof. Dr. Yusuf Kalko, "Hastaların uygulamadan sonra yaklaşık 1 ay süre ile varis çorabı kullanmaları gerekiyor. Varislerin tekrarlamasından kaçınmak için de öncelikli olarak hareketli yaşamı tercih etmek, bol su tüketmek, baharatlı ve yağlı yiyeceklerden uzak durmak, güneşten korunmak, topuklu ya da dümdüz ayakkabıların yerine hafif topuklu ayakkabıları tercih etmek, düzenli olarak bacaklara soğuk su ile masaj yapmak ve uyurken bacakların en az 10 santimetre yüksekte olmasına dikkat edilmeli" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.