Yatak Kapasitesi 200’e Çıkarıldı

Yatak Kapasitesi 200’e Çıkarıldı
Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde yer alacak Geriatri servisi ile birlikte yatak kapasitesinde artış yapıldı

Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde yer alacak Geriatri servisi ile birlikte yatak kapasitesinde artış yapıldı. 2016 yılında tamamlanması planlanan Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Geriatri servisinin de yer alacağı ve bu yeni servis ile birlikte hastanenin yatak kapasitesinin 200’e çıkarıldığı bildirildi.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 15 Kasım 2015 Pazar günü temel atma töreni Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından yapılan, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu. Ekonomi Bakanı Sunat Atun. YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat Günsel, üniversite kurucuları, yetkilileri ve çalışanlarının yoğun katılımıyla gerçekleşen Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin temel atma töreni sonrası, Geriatri servisinin eklenmesi ile birlikte Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yatak kapasitesi 200’e yükseltildi. Girne gibi doğal zenginlikleri olan, deniz kenarında güzel bir şehirde inşa edilen Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, hizmet sunacağı Geriatri servisi ile hem KKTC’nin yaşlı nüfusunun hayat kalitesine hem de sağlık turizmine katkı sağlayacak.

2016 Yılında Tamamlanacak Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Geriatri Hizmeti de Olacak…

Bir yıl içinde inşaatı bitirilerek Eylül 2016’da  hizmete girmesi planlanan Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin 150 olarak planlanan yatak kapasitesi artırılarak 200’e yükseltildi.  Uluslararası standartlar ve tıbbi kriterlere uygun olarak inşaa edilecek olan Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde yer alması planlanan Acil Tıp, Adli Tıp, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Deri ve Zührevi Hastalıklar, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Dahiliye, Göğüs Hastalıları, İç Hastalıkları, Kardiyoloji, Nöroloji, Nükleer Tıp, Radyoloji, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Spor Hekimliği, Tıbbi Genetik, Anestezi ve Reanimasyon, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Genel Cerrahi, Göğüs Cerrahisi, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz, Kalp ve Damar Cerrahisi, Ortopedi ve Travmatoloji, Plastik ve Estetik Cerrahi, Tıbbi Patoloji, Üroloji, Ağız ve Diş Sağlığı, Beslenme ve Diyetetik bölümlerine ek olarak Geriatri servisinin de yer alması planlanıyor. Toplumda son derece önemli olan yaşlı bakımı konusunda hem hastaların şikayetlerine en iyi cevap olabilecek hem de toplumun yaşlı nüfusunun daha kaliteli yaşaması için çalışmaların yapılacağı Geriatri bölümü için 50 yatak kapasitesi daha eklendi. Son teknoloji ile donatılmış Check-up Merkezi, Kan Bankası, Hemodiyaliz Ünitesi, Fitoterapi Merkezi, Fizik Tedavi Merkezi, laboratuvarlar ve ameliyathaneleri ile Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 2016 yılından itibaren tüm hastalarına uluslararası standartlarda standartlarda ve yüksek kaliteli sağlık hizmeti verecek.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.