Yatırımcılarla Protokol İstişare Toplantısında Buluştu

Yatırımcılarla Protokol İstişare Toplantısında Buluştu
Ordu’nun Fatsa ilçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) yatırım yapan kişilerle protokol üyeleri istişare toplantısında buluştu.Düzenlenen toplantıya Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa Kaymakamı Meh...

Ordu’nun Fatsa ilçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) yatırım yapan kişilerle protokol üyeleri istişare toplantısında buluştu.

Düzenlenen toplantıya Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan yatırımcılar ve davetliler katıldı.

İstişare toplantısının açılış konuşmasını Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş gerçekleştirdi. Karataş, “Bugün burada bulunan çok değerli yatırımcılarımız 3 bin insana aş ve iş vermenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Dolayısıyla Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak Fatsalılar adına onlara cani gönülden teşekkür ederim. Birçoğunun farklı alanlarda paralarını değerlendirme şansı varken, bölgemize katma değer adına bölgemizde istihdam yapmak adına ciddi katkı sağladılar. Gerçekten 3 bin insana iş vermek onlar adına şans onlarla da tanışmak bizim için gurur. Tabi amacımız 3 Bin mi değil, Allah nasip ederse şu anda 550 dönümlük alanda hizmet veren Organize Sanayi Bölgesi hedefini toplamda bin 550 dönüm alana çıkartmak için çalışmalara başlanıldı. Toplamda 9 bin kişiyi istihdam sağlayan bir düşünceyi hedeflemekteyiz. O yüzden başta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sayın valimiz, milletvekilimiz, belediye başkanımız, kaymakamımızla birlikte yarattığımız sinerji ile şuan OSB’yi büyütme de önüne engel olan su kuyularındaki sorunu çözerek yıl sonuna kadar, taşınmasını ve taşıma maliyetinin bir kısmını FATSO olarak bizler üstlendik bir kısmını OSKİ üstlendi. Bu şekilde bir çözüm üreterek yıl sonuna kadar taşımayı planlıyoruz” dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili ihsan Şener, “Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bizlere FATSO Başkanımız ve OSB Müdürümüz bizleri çok rahatsız ettiler. Bu durumdan bende çok hoşnut oldum. İçme suyu projemiz OSB’nin kinci etap yapılacağı yerde olmasından dolayı biraz geciktik. OSKİ ile OSB arasında bir protokol imzası gerçekleşerek geçen 10 adet su kuyusunu ırmağın batı yakasına taşınması işi ile ilgili fizibilite çalışması yapıldı. Çevre açısından düşünülen problemler aşılıyor bu çalışma sonucu. OSB’nin ikinci etap çalışmalarını ikinci etap çalışmasını kısa zamanda başlayacağız. Sanayicilerin akımına uğrayacak olan Fatsa istihdam da böylelikle sağlamış olacaktır. Ordu ilinde sanayi, ulaşım, sağlık alt yapısı ile ilgili tüm tedbirleri aldık ve hepsini bir bir hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Ordu Valisi İrfan Balkanoğlu ise şunları söyledi: “ ‘Yatırım yapmak istiyorum’ diyerek ilimize gelen insanlara büyük ilgi gösteriyoruz. Ordu ili gerçekten çok güzel ve doğaya sahip. Fakat geçim kaynakları biraz kısıtlı. İnsanlar zor geçiniyor. Türkiye genelinde 3 milyon Ordulu yaşarken, il içinde 725 bin kişi yaşıyor. Diğer ordulular Türkiye’nin her yerine iş için gidiyorlar. Burada kalmaları için iş imkanları sağlanıp burada kalmaları sağlanabilir. İstihdamı artıracak bir çalışmalar yapmak gerekiyor. Bunun en önemli durumu ise sanayinin gelişmesini sağlamaktır. Turizm de bu anlamda çok önemlidir. Memleketimize neler yapabiliriz onun üzerinde durmamız gerekiyor. OSB’ler bizin için çok önemlidir. İstihdama katkı sağlayan herkese her konuda yardımcı olmaya hazırız. Yatırımcıları için Fatsa OSB gerçekten önemli. Havaalanımızın da yapılması hem turizm hem de sanayi anlamında yatırımcılara kolaylık sağlayacaktır.”

ORDU’NUN FATSA İLÇESİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE(OSB) YATIRIM YAPAN KİŞİLERLE PROTOKOL ÜYELERİ İSTİŞARE TOPLANTISINDA BULUŞTU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.