Yavru Pumalar Hayvanat Bahçesinde İlgi Odağı Oldu

Yavru Pumalar Hayvanat Bahçesinde İlgi Odağı Oldu
Kayseri Anadolu Harikalar Diyarına bağlı Hayvanat Bahçesi’nde 2 ay önce dünyaya gelen Puma yavruları, Hayvanat Bahçesi’nin ilgi odağı oldu.

- Kayseri Anadolu Harikalar Diyarına bağlı Hayvanat Bahçesi’nde 2 ay önce dünyaya gelen Puma yavruları, Hayvanat Bahçesi’nin ilgi odağı oldu.

Güney Amerika’nın yaygın yırtıcı kedi türlerinden olan Puma’ların neslinin tükenmek üzere olduğu biliniyor. Kayseri’de Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan dişi Puma 20 Eylül’de, iki adet yavru puma dünyaya getirdi. 70 gün boyunca özel bakım altında tutulan yavru pumalar, bugün son yapılan aşılarının ardından, hayvanat bahçesi ziyaretçilerine sunuldu. Hayvanların refah ve üreme eylemlerinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş Genel Müdürü Ali Üstünel, özellikle yırtıcılarda bir yıl içerisinde, aslan, kaplan ve pumalarda yavru edindiklerini söyledi. Üstünel, “Bugün de Puma yavrularının sevincini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bundan yaklaşık 70 gün önce 20 Eylül tarihinde dünyaya gelen iki adet puma yavrumuz artık görücüye çıkmaya hazır. Bu hafta sonu itibariyle ziyaretçilerimize de sunacağız. Bütün dünyada 50 bin kadar olduğunu bildiğimiz sayıdalar bu anlamda ciddi ölçüde riskte taşıyorlar nesli tükenmekte olan hayvanlar grubunda anabiliriz. Kayseri’de bu şekilde nesli tükenen hayvanların üremesine şahitlik etmek bizleri mutlu ediyor” dedi.

Hayvanat Bahçesi Tesis Müdürü İsmail Tamokur da, “Bizi burada en çok mutlu eden olaylar doğum olaylarıdır. Pumalarımıza annelerimizin yanında baktık. Aşılarını yaptık ilk aşılarını yaptıktan sonra da ilk defa dışarı çıkarttık. Yavrularımız gayet sevimliler. Annenin bakımına da özen gösterdik. Vitamin takviyelerini yaptık. Gayet sağlıklılar” şeklinde konuştu.

Tamokur, yavru Pumalara isim bulmak için, Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesinin internet sitesinden anket yapılacağını söyledi.

YAVRU PUMALAR HAYVANAT BAHÇESİNDE İLGİ ODAĞI OLDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.