Yavuzaslan: "Doğu Türkistan Milli Davadır"

Yavuzaslan: Doğu Türkistan Milli Davadır
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan Çin işgali altındaki Uygur Türklerinin ülkesi olan Doğu Türkistan’ın milli bir dava olduğunu söyledi.Türkçe Konu...

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan Çin işgali altındaki Uygur Türklerinin ülkesi olan Doğu Türkistan’ın milli bir dava olduğunu söyledi.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Son günlerde Türkiye kamuoyunda karşılıklı açıklamalarla gündeme gelen Doğu Türkistan tüm Türk dünyasının ve İslam ümmetinin ortak davası olarak görülmelidir. Uygur Türkleri kendi vatanlarında insan hakları ihlallerine uğramaktalar ve asimile edilmek istenmektedirler’’ dedi.

"İNSANLIK DRAMI"

Başkan Yavuzaslan açıklamasının devamında şunları söyledi: "Doğu Türkistan topraklarında yaşananların insanlık dramı olduğunu açıklayarak başta Türkiye’de Uygur Türklerine duyarlı olan kesimler ortak değerle üzerinde birleşerek orada yaşanan insanlık suçunu önlemeye yönelik daha yapıcı ve birleştirici adımlar atmalıdırlar."

Yavuzaslan ayrıca Türkiye’nin Doğu Türkistan davasının en büyük destekçisi olduğunu vurguladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.