Yavuzaslan: “Irak Türkmenleri Yok Sayılıyor”

Yavuzaslan: “Irak Türkmenleri Yok Sayılıyor”
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan Irak Türkmenlerinin Peşmerge ve IŞID arasında sıkıştığını ve Kerkük’ün bir oldu bitti ile karşı karşıya olduğunu...

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan Irak Türkmenlerinin Peşmerge ve IŞID arasında sıkıştığını ve Kerkük’ün bir oldu bitti ile karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Irak’ın fiili olarak üçe bölündüğünü, bölgesel yönetimin oluşan durumdan faydalanarak Kerkük’ü ele geçirmeye çalıştığını açıkladı.

Yavuzaslan, "Irak’a bakıldığında yaşanan iç savaştan en çok Türkmenler zarar görüyor.Çatışmalar ve şiddet Türkmen bölgelerinde de yaşandı.Ne yazık ki Türk Dünyası yardım kolilerinden başka bir şey yapmıyor.Türkiye Erbil merkezli ve petrol gelirlerine dayalı bir diplomasi yürütüyor. Bağdat merkezi yönetimi ülkenin bütünlüğünü koruyamadı" dedi.

“TÜRKMENSİZ ÇÖZÜM OLMAZ”

Irak siyasetinde Türkmensiz bir yeni oluşum düşünen güç odaklarının bağımsız bir Erbil yönetimi istedikleri belirten Yavuzaslan, “Kerkük’ün petrollerini de içine alan Işıd merkezli Sunni yönetim ve güneyde Şiilere bir bölge oluşturuluyor. Şu anda Irak’ın toprak bütünlüğünü savunan tek Türkmenler kaldı. Ne yazık ki Türkiye Suriye’de olduğu gibi Türkmenleri yalnız bırakmıştır” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.